å gjøre hverandre bedre

Den ene hjelper den andre, til hverandre sier de: «Vær sterk! Treskjæreren styrker gullsmeden, og blikkenslageren styrker smeden ved ambolten. Han sier om loddingen: «Den er god», og styrker den med nagler så den står fast. (Jes.41:6-7)

Hver enkelt av oss har sine områder i livet der vi er flinkere enn vi er til andre ting. Alle har vi våre sterkere sider, selv om vi innimellom ikke ser dem selv. Det er utrolig viktig at vi lar hverandre være gode og flinke, og i stede for «ikke kom å tro du er noe» heller oppmuntrer hverandre til å være sterke og bli bedre.

Janteloven står sterkt i vårt land, og denne bør vi ta fullstendig knekken på da den er ubibelsk. Hver enkelt er verdifull og har en blanding av gaver, evner, talenter, personlighet og annet som gjør den enkelte til en verdifull og umistelig ressurs. Vi bør aldri se på hverandre som motstander i livet, men som hverandres medvandrere og oppmuntrere. I stede for å rakke ned på andre (for å føle oss bedre selv, egoisme eller hva?) bør vi hjelpe hverandre til å alltid bli dyktigere, flinkere, sterkere og enda bedre enn vi er her og nå.

En tanke om “å gjøre hverandre bedre

  1. Det har du rett i – janteloven eksisterer ikke i bibelen. I alle fall ikke som gylden mal 🙂 Tvert i mot sier Paulus i Rom.12;10 at vi skal kappes om å hedre hverandre.

    Så stå på – spre ut de glade komplimentene 🙂

    Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s