Ta del i misjonsbefalingen

Gå derfor og gjør alle folkeslag til disipler: Døp dem til Faderens og Sønnens og Den hellige ånds navn og lær dem å holde alt det jeg har befalt dere. Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende.» (Matt. 28:19-20)

Guttene sitter i sofaen og praten går. Vi har snakket om at Øystein og Chris trenger mer penger slik at de kan trykke opp enda flere av den nyeste CD’n de har laget. Nå har de penger til ca 50tusen, men de vil jo helst trykker opp hvertfall Øysteins favoritt-tall som er 100 000. Penger blir samlet sammen fra lommebøker og hjelpesparebøsser, og etter litt telling og deling kommer størsten med spørsmålet: Kan jeg gi ukepengene jeg får på lørdag også? Ja det kan du, sier jeg. Alle? blir det spurt. Ja, denne gangen kan du gi alle, sier jeg og jeg vet hva han mener. De vet at det skal betales tiende av ukelønnaog det er sjelden noe mukking med det, men nå var spørsmålet om tienden kunne gå til Øystein og Chris.

De finner ut hvor mange CD-plater de har penger til å hjelpe med. Og jeg sier at jeg er stolt av dem og at når de gjør dette er de også med og forteller andre om Jesus. Minsten blir litt betenksom og utbryter. Jeg vil ikke gi, du kan få alle pengene mine å gi dem, sier han til storebror. Jeg spør hvorfor han ikke vil gi dem selv. For jeg vil ikke fortelle andre om Jesus, sier han, det er skummelt og flaut. Jeg smiler inni meg og forklarer. Du trenger ikke å fortelle andre om Jesus selv, men når du gir penger til Øystein og Chris, så kan de gi CD-plater til flere og enda flere barn og voksne får høre om Jesus. Og det er du med på når du gir penger, du er med på å hjelpe dem til å fortelle flere om Jesus. Åhh, kommer det, så jeg trenger ikke si noe? Nei du gjør ikke, sier jeg. Da vil jeg også!kommer det fast og bestemt, og ukepengene mine også!

For de som ikke henger med nå. Chris er barneevangelist som er i UIO, Øystein er ei dukke som er ti år og går i fjerde klasse og reiser Norge rundt sammen med Chris og forteller om Jesus. Han elsker gulrøtter og å tegne kjøleskap, og favoritt tallet er hundretusen! Noen ganger kan det være vanskelig å skjønne hvordan man skal be og hvordan gjøre hva som er rett, men det og mye annet får han hjelp av Chris til å finne ut av. Det er laget to plater tidligere + en mix av sanger fra de to første, og de er bare knallbra! Noe å høre på for både barn og voksne, og de har en gudgitt gave til å forklare evangeliet og det å leve rett på en forståelig og god måte.

Her er hva de sier om Øystein3 cd’n:
HALLO ALLESAMMEN!!!
Øystein (og jeg 😉 har lagd en heidundrandes bra og ny Øystein CD3!

BRUK NØTTA er tema, og den handler om å finne ut hva som er sant – noe som ikke er så lett i dagens samfunn. Barna trenger å lære og stille gode spørsmål! Og når vi ser på verden med åpne øyne, oppdager vi at GUD finnes på ekte.

I dag er siste dag til å få inn penger før den 3dje plata skal trykkes. Jo mer de får inn, jo flere kan de trykke opp, jo flere kan de dele ut og jo flere barn (og voksne) får høre om Jesus. Alle CD’er deles ut gratis, og det koster ca 2 kr å lage en. Vil du vite mer, kan du sjekke ut:
Nettsiden deres for tidligere ting: Ellerstakk.no eller Facebook-event (for oppdateringer + kontonummer hvis du vil støtte trykking av CD3) og her kan du høre en smakebit fra CD 3 Ikke nøl, tenke sjøl

I dag er mitt spørsmål: Har du mulighet til å hjelpe dem ut?

Ellers er mitt poeng: Om du ikke alltid kan reise rundt å fortelle andre om Jesus, eller om du synes det er litt skummelt slik minsten min gjør, så vær med å støtte mennesker som står i tjeneste- da er også du delaktig i at evangeliet forkynnes.

JEG HAR IKKE BLITT SPURT OM Å PROMOTERE DETTE ARBEIDET, dette gjør jeg fordi jeg vet de når mange og fordi det er ett flott og viktig arbeid.

2 tanker om “Ta del i misjonsbefalingen

  • den ene syntes jeg var vel streng når han ikke fikk lov å tømme bankkontoen for å gi dem også 😉 men den andre forklarte at det er sparing til vi blir store og skal ha enda dyrere ting som lappen, bil og hus 🙂

   De har alltid vært glade i å hjelpe andre, og helt ærlig synes jeg de er imponerende gode! For her det deles ut av både sparepenger, bursdagsgavepenger og annet. Som de har sagt ofte: Vi har fått så mye, vi har mer enn vi trenger.

   Velsigna god dag til deg og dine skjønninger!
   Og ja, det er utrolig mye å være takknemlige for!

   Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s