å få Egypt ut av hjertet

… I dag, om dere hører hans røst,  så gjør ikke hjertene harde… (Heb.3:15)

Mang en gang kom Gud israelsfolket til unnsetning og redning og han viste dem tegn og under. Han delte vannet og lot dem gå tørrskodde over, han mettet dem med manna og vaktler og lot det strømme vann i fra klippen i ødemarken. Gud passet på at de hadde klær på kroppen og (telt)duk over hodet, han beskyttet de svake som ble angrepet men straffet de stolte og overmodige. Likevel var det vantro og opprør blant folket, likevel klarte mange ikke å stole på Guds kjærlighet og barmhjertighet.

Det største problemet Gud hadde var ikke å få folket ut av Egypt, det var at menneskene holdt fast på Egypt i sine hjerter- og det samme problem har endel mennesker i dag også. Gud kommer dem i møte og frir dem mirakuløst ut av synd og begrensninger, av skam og mørke, av sykdom og dårlig samvittighet- og selv om de har opplevd åblitt tatt fra mørke til lys, havner de sakte men sikkert tilbake i den samme gamle «skitten». Det kan være uvaner eller synd, det kan være en mindreverdighetsfølelse eller selvrettferdiggjørelse, det kan være usunne relasjoner og forhold eller det kan være noe annet. Hvorfor?

Er ikke Gud mektig nok til  fri oss helt ut, eller er det vi som kommer til kort?

Gud er mektig til å løse alle lenker og bånd, til å rive ned festningsverk og tankebygninger, han kan lege dem mest sønderbrutte og oppreise den som falt til mørkets dyp- Gud er mektig nok til å snu alle situasjoner til noe godt og han er barmhjertig nok til å gjenopprette etthvert menneske. Men… vi må selv velge å være lydhøre og vandre i lydighet. Sier Gud noe, er det slik.

Hvis Gud frir oss ut, kan vi ikke fortsette i samme gamle mønster og tro at det gamle ikke vil komme tilbake, vi må få ett renset, helbredet og fornyet sinn. Vi må leve i samsvar med de sannheter og åpenbaringer Gud gir oss personlig og i sitt ord.

Gud talte til israelsfolket men de gjorde hjertene sine harde, de tok ikke til seg den sannhet Herren forkynte for dem og de innrettet seg ikke etter hva Gud sa. De ville gå sine egne veier og gjøre det på sin måte. Men det funket ikke, de både havnet i trøbbel og de opptente Herrens vrede ved å være stolte og hardnakkede. Gud var mektig nok til å fri dem ut og hjelpe dem, noe han gjentatte ganger viste dem, men de valgte å stå imot Gud. «I dag om dere hører hans røst, så forherd ikke deres hjerter» bør være en stadig advarsel og påminnelse for oss om at det nytter ikke bare å være lydhør overfor Herren, vi må også vandre i lydighet mot hans ord.

Det nytter ikke bare å fysisk bevege seg ut av Egypten (fangenskap av ulike slag), vi må også fornye vårt sinn i samsvar med Guds ord og sannhet, slik at Egypten blir drevet ut av vårt hjerte og sinn.

Har du noen områder i livet der du må søke Gud om hjelp til å fornye sinnet og levesettet ditt slik at du kan bli fri fra de lenker som binder deg?

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s