… og det ble morgen

Skapelsesberetningen er kanskje ikke den delen av Bibelen jeg leser mest. Et par ganger har det vært tider der jeg har fått se mye som passer inn med dette og som har gjort at jeg har lest litt ekstra og fundert enda mer. Denne gangen var det ordene «og det ble kveld og det ble morgen» som fanget oppmerksomheten og satte tankene i gang. Dette gjentas for hver dag, det ble kveld og det ble morgen. Etter hver natt bryter lyset fram og en ny dag er startet og hver dag bringer noe nytt inn.

Jeg har skrevet et par innlegg om at Gud ser oss i våre prøvelser og at det er viktig å sette sitt håp til Herren når det ser ut til at alt håp er ute. Jeg nevner hva som kalles sjelens mørke natt og oppfordret de som var der til å velge å sette sitt håp til Herren uavhengig av deres følelser og omstendigheter. Den viktigste forandringen er ikke at omstendigheter blir enklere, men at Gud får forvandle våre hjerter.

Du opplever kanskje at livet er som mørkeste natta akkurat nå, men jeg har et ord til deg «og det ble dag». Natten du er i begynner å gå mot slutten og du vil oppleve at det snart gryr av dag. Forvent at Guds ord til deg er sant, forvent at Gud vil være lys i mørket og at Hans lys vil skinne så sterkt i ditt hjerte og liv at mørket drives på flukt og du opplever at den nye dagen gryr fram. Om det ikke føles slik ut nå, så har Gud gode planer for deg og han ivrer etter å føre deg ut i en ny dag. Kanskje trengte du en natt for igjen å vende fokuset mot Herren? kanskje trengte du en natt for å se at Jesus ikke satt på tronen i livet ditt? Kanskje trengte du en natt for å se at det er ikke din styrke og fortreffelighet det avhenger av? Kanskje trengte du en natt for at stolthet skulle fare og du innså at dette klarer du ikke i egen kraft? Uansett hva som tok deg inn i natten, vit at Gud igjen vil la lyset stige opp over deg og du vil oppleve nye ting ta form i livet. Hva som dødde av deg under nattens tunge mørke, vil Gud erstatte med at noe av Hans vokser fram i ditt liv. Du vil om litt se at selv om det var vondt mens det stod på, gav det rik glede og velsignelse i ettertid.

I Jes. 60:1-2 leser vi:
Reis deg, bli lys! For lyset ditt kommer, Herrens herlighet går opp over deg.
Se, mørke dekker jorden, skodde dekker folkene. Men over deg går Herren opp, hans herlighet viser seg over deg.

Reis deg, rist av deg mismotet og tvilen som har fanget deg, Gud har lovet å utfri deg. Om du kjenner at mismotet og tvilen ligger som tett skodde over ditt hjerte, så vit at Herrens lys og varme vil få den til å dampe bort i en fei, lik morgendis forsvinner når sola stiger lenger og lenger opp. Det er ikke ute med deg, du måtte kanskje gå gjennom dødsskyggenns dal, gjennom elver og vann, men det var bare en del av vandringen. Nå skal du oppleve at Gud skaper noe nytt og at Han lar sitt lys komme over ditt liv på ny.

Ja vi leser at det ble kveld, men avslutningen er enda viktigere, og det ble morgen. Ja du opplevde en mørk og tung tid i livet, men du vil oppleve at nå gryr det snart av dag igjen.

2 tanker om “… og det ble morgen

  1. Takk for denne oppmuntringen. Dette trengte jeg å lese i dag. Jeg har levd i en stor prøvelse i over tre år. Gud har lovt at alle ting skal bli nye, og at det spirer frem, men etter så lang tid er det lett å miste motet. Gud velsigne deg!

    Liker

    • Hei der!
      Selv om jeg ikke har anelse om hva prøvelse du er igjennom, kan jeg pga eget liv forstå at det er strevsomt og vanskelig. Noen ganger (ofte egentlig) er Guds timeplan helt uforståelig for meg, for hvorfor kommer ikke forløsninga når jeg føler jeg er tatt langt forbi meg selv? Men ettertiden har vist at jeg I KRISTUS hadde den styrke jeg trengte for å stå tiden ut. Det er mye vi ikke forstår, men vi kan leve i visshet om at Gud vil oss vårt beste- både nå, for resten av livet og evigheten. Gud vil holde sine løfter og han vil hjelpe oss på veien videre.

      Må Gud gi deg styrke til å stå støtt. Må Guds fred fylle hjertet ditt og stilne dets uro midt i stormen. Må du erfare Guds godhet og nåde for deg på en dypere måte. Må Hans visdom fylle tankene dine og Hans kjærlighet bringe håp til hjertet. I Jesu navn, amen

      Gud er med deg og han kjemper for deg.
      Varm klem til deg
      ~ Cecilie ~

      Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord