om å holde ord

La et ja være ja og et nei være nei! Alt som er mer enn det, er av det onde. (Matt. 5:37)

Forrige innlegg jeg skrev var «pauseknappen er aktivert» hvor jeg beklaget at jeg ikke hadde opplyst tidligere om at jeg trengte en liten pause. Det kom varmende kommentarer og ord om at pauser er greit og at jeg ikke hadde noe å beklage.

Ja, pauser er greit. Vi møter alle tider i livet der vi trenger pause fra våre oppgaver og annet. Dette merker jeg titt og ofte da jeg har mindre kontroll over hverdagen pga ME’n. De ting jeg kunne i går, kan jeg ikke alltid i dag. Det som gikk for fem minutter siden, går ikke alltid nå. Slik er hverdagen min og det må jeg ta hensyn til. I starten av bloggens levetid slet jeg litt med å si at jeg tar pause, men der er jeg ikke lenger nå. Bak der visste jeg  ikke om pause var riktig da jeg kjente Gud kalte meg til å skrive (hver)daglige innlegg. Jeg har innsett at det ikke skal gå på bekostning av helsa og guttene, men jeg trengte litt tid til å sortere tankene for å finne ut om jeg bare var sliten pga mange oppgaver og ‘naturlige helsesvigninger’ eller om det var et ‘åndelig trykk’ mot det å poste fast på bloggen.

Beklagelsen jeg gav er på sin plass. Beskjeden om pausen skulle vært ute den første dagen, som var mandag, og ikke fredag da den kom. Hvorfor? Ikke fordi jeg tror så mange satt og ventet på innleggene, selv om jeg håper de har vært savnet ;), men fordi det har med hva jeg har sagt og lovet. Oppe på høyre side står det at «Ett ord for dagen» er en blogg hvor det postes nye innlegg alle hverdager, og nettopp derfor er beklagelsen på sin plass. Kanskje har ikke du tenkt over det, men når jeg har skrevet det slik er det på en måte ett løfte fra meg til leserne om at dette kan du vente deg. Jeg har gitt mitt ord (i skreven form) på at det skal postes alle hverdager og det har jeg ansvar for å følge opp, kan jeg ikke skal det derfor informeres om.

Er jeg pirkete nå synes du?

Jeg vet noen synes det, og jeg vet enkelte mener at det er ikke så nøye. Og kanskje er det ikke nøye for de fleste av dere, men det er det for meg. For meg henger det hele sammen med å leve et liv som ærer Gud. I den sammenheng er det viktig at mine ja er ja og mine nei er nei. Mennesker skal kunne stole på de ord og løfter jeg gir, uansett om de er gitt ansikt til ansikt eller i skreven form. Dét er viktig for meg, og jeg vet det er viktig for Gud også. Vi har lett for å kimse av det og si at det var så lite, det gjaldt bare en uvesentlighet, men er det egentlig uvesentligheter i denne sammenhengen?

Hva med deg? Tenker du over at det faktisk er utrolig  viktig for din karakter og din utvikling og modning som menneske at du holder dine ord?

Jeg er tilbake og satser på ett innlegg hver hverdag, kanskje med litt flere skrivefeil og merkelige setninger og formuleringer plassert rundtforbi enn hva som er vanlig. Har jeg krefter svarer jeg på kommentarer, men prioriterer i første omgang skrivingen. Men vit at alle kommentarer leses og settes stor pris på. Ønsker deg og de du har kjær ei god og velsignet uke. Guds fred!

6 tanker om “om å holde ord

 1. Hei Cecilie!
  Det var jeg som brukte uttrykket «du har ingen ting å beklage», og jeg innser at det var en dårlig måte å uttrykke at jeg ikke ønsker at du skal føle et forventningspress fra oss faste lesere om alltid å måtte poste et innlegg daglig, eller at du straks må «forklare» deg på bloggen de gangene du er så sliten at du ikke orker å slå på PC`en engang!

  Og jeg støtter alt du skriver om å holde ord, og jeg vet veldig godt at denne bloggen ikke er noe du holder på med for moro skyld eller for å eksponere deg selv på noen måte. Dette er en tjeneste du har fra Gud selv, og det er noe man ikke tar lett på!

  Håper du kan ta i mot en beklagelse fra en slukøret leser som brukte utrykket «beklage» på feil plass… Jeg setter veldig stor pris på både deg og bloggene dine! 🙂

  Liker

  • Hei igjen Ingar!
   Denne måtte jeg bare svare på, for jeg ser at jeg har tråkket litt feil her.

   Når det gjelder uttrykket «det er ingenting å beklage» så tok jeg det som ren oppmuntring og trøst da du skrev det, intet annet og ingen flere tanker om det da. MEN uttrykket ble sittende og jobbet videre i meg dagene som fulgte, noe jeg ikke skrev i dette innlegget. Jeg tok det i øyeblikket kun som en passende anledning til å ta opp ett uttrykk og en holdning som mange har og som ikke er helt passende for en kristen sin livsstil. Jeg ser at jeg gjorde det på en keitete måte og at jeg ikke tenkte langt nok, Jeg skulle tenkt på hvordan du ville oppleve det og også tatt tid til å informere om at det ville komme. Jeg så på det som ren personlig deling fra min side, uten å tenke på at du, som bragt uttrykket opp, også ville ta det personlig, noe som alldeles ikke var meningen. Det var feil av meg og det beklager jeg virkelig. MEN, jeg er veldig takknemlig for denne kommentaren, for den hjalp meg å tenke lenger og å huske hvor viktig det er å «ha de andres beste for øye» og å vandre viselig og varsomt i forhold til hverandre. Jeg skal legge meg i selen for å være mindre elefant i glasshus ved neste anledning.

   Jeg tar imot din beklagelse (slik jeg ser det hadde du intet å beklage) og håper du tar imot min.
   Ellers takk for gode ord og varme ønsker om ei velsigna god uke for deg og dine.

   Liker

   • Hei igjen!
    Tusen takk for at du tok i mot beklagelsen fra meg, og jeg tar i mot beklagelsen din 🙂 Jeg ble ikke personlig såret og var et øyeblikk i tvil om jeg i det hele tatt skulle skrive den kommentaren, men følte plutselig et behov for å stå frem og ta ansvar for det uttrykket jeg hadde brukt. Og så er jeg en halvgammel gubbe som generelt trenger litt trening i å beklage og be om unnskyldning…. derfor benyttet jeg anledningen! 🙂

    Budskapet i bloggene dine kan være både herlig og utfordrende å lese, akkurat som Guds eget ord mange ganger er krevende å ta inn over seg! Men jeg håper du fortsetter å skrive akkurat slik du gjør!

    Må Gud velsigne deg og alle leserne her på bloggen!

    Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s