Følesesbasert tro er ustabil

Hvis troen er basert på følelser vil vi leve i en jojo-tilværelse der livets ustabile faktorer hele tiden tvinger oss ut av balanse og inn i motløshet, tvil og usikkerhet. Troen skal aldri være basert på hva vi oppfatter, føler eller erfarer, men på hvem Gud er, på Hans trofaste og nådefulle kjærlighet.

Jesus sa:
La ikke hjertet bli grepet av angst. Tro på Gud og tro på meg! (Joh. 14:1)

4 tanker om “Følesesbasert tro er ustabil

  1. Leste akkurat «Hvor var du da jeg døde Gud». Du hører det sikkert ofte, men takk for at du deler. Det Ordet som Gud legger på hjertet ditt blir så levende for meg! Den visdommen og nåden Gud har gitt deg er en ressurs og en gave inn i en ung manns liv som et Jesus-troende menneske. Jeg er kjempetakknemlig for alt du skriver.

    Ville også si at denne formen (som du også har nevnt tidligere) med «små, korte tekster» med et bibelvers i mellom er kjempebra!

    Ønsker deg og guttene en kjempefin dag!

    Mvh
    Aleksander

    Liker

    • Hei Aleksander!
      Veldig sent svar, men det har måtte være slik.

      TUSEN takk for denne kommentaren! Tilbakemeldinger som denne er mer å regne som festmat enn hverdagskost, og de er gode å huske når det er perioder som ikke er bare bare og skrivingen virker nytteløs.

      Jeg er også glad i den formen her, men den er tidvis for krevendes. Så tenker jeg at forskjellige former treffer ulike mennesker, så kanskje greit at jeg har litt variasjon i skrivestilen? Men det er godt å kunne skrive på en måte som «krever mer arbeid» også!

      Igjen, tusen takk for en oppmuntrende og oppløftende kommentar! Jeg har husket den flere ganger når dagene har vært tunge og skriving umulig.

      Guds fred og velsignelse!
      Søster Cecilie

      Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord