Guds kraft til å leve i tilgivelse

I dag har jeg vært på møte. Nå er det over halvannet år siden sist det skjedde, rett og slett fordi jeg forrige gang ble liggende i sofaen over 20 timer døgnet i to og ei halv uke. Når ting er på det viset så er kostnaden og prisen med å være aktiv i menighet høyere enn hva som godt er, og som mulig er. Siden jeg var i en pinsemenighet, og det er pinse, så er det kanskje selvsagt at temaet var Guds kraft, men ikke til å leve i tilgivelse slik jeg ønsker å skrive litt om, men til å bli sendt ut (som gjelder oss alle, vi er alle sendt ut i våre liv og områder av innflytelse og påvirkning).

De siste ukene har jeg hatt mange muligheter til å jobbe opp en god dose bitterhet. Det har med ting som har skjedd nå og en stadig strøm av påminnelser om ting som har skjedd. Det har liksom vært så mye at det er lite tvil om at det har vært et angrep på dette. Kan djevelen få oss til å begynne å godta bitterhet som noe vi har krav på å føle, så er han kommet langt i å dra oss bort fra et nært forhold til Gud. Bitterhet har ingen plass i en troendes liv, rett og slett, men det er ikke det samme som at vi ikke kjenner på bitterhet inni mellom.

Bitterhet er en følelse som dukker opp når vi over tid og gjentatte ganger er blitt behandlet feil eller dårlig. Det er naturlig for oss mennesker å kjenne på denne følelsen da den er knyttet opp til både selvverd og andres syn på oss, samtidig som vi ofte får følelsen av mindreverd fordi ting er som de er. Men at vi føler og tenker ting i etterkant av følelsen, betyr ikke at vi skal fortsette å gi det rom og gi det liv gjennom å leve det ut.

Mange av de ting jeg har gjort de siste månedene er ikke på grunn av hva jeg har følt og tenkt, men de er på grunn av valg jeg har tatt. Når jeg velger å gjøre godt mot noen som svikter, så er det ikke fordi jeg er god av meg, det er fordi Gud sier det. At jeg velger å svare med nåde og barmhjertighet er ikke det samme som at jeg lar andre kjøre over meg og gir dem makt til å bestemme over meg, men jeg velger tilgivelse fremfor bitterhet fordi det er det Gud sier er godt og rett i hans øyne.

Jeg kjenner på bitterhet, det gjør jeg, men det viktigste er ikke hva jeg tenker og føler i øyeblikket, det er hva jeg velger å fortsette å tenke og hvordan jeg velger å leve. Det er enkelte som er av den oppfatning av at vi aldri skal kjenne på bitterhet fordi det står at vi ikke skal la bitterhet få slå rot, men de to tingene er veldig forskjellige. Fordi om jeg kjenner på bitterhet trenger jeg ikke å la den slå rot, jeg kan velge å tenke og leve på tross av hva jeg føler og opplever. Bitterhet som ikke anerkjennes og løftes frem i lyset, den vil derimot finne grobunn i et hjerte som holder fast på det vonde, såre og mørke.

Som jeg sa, jeg velger ikke å gjøre godt fordi jeg er så innmari god av meg, jeg velger å gjøre det fordi jeg ønsker å leve et liv som ærer Gud og som gjenspeiler hans godhet, nåde, tilgivelse og barmhjertighet. Samtidig er det slik at holder jeg fast på bitterhet er det meg selv og guttene mine som vil ta størst skade av det, ikke den personen som sa eller gjorde noe. Men når jeg velger å ikke gi etter for de tankene og følelsene, når jeg velger å reise meg opp i mitt indre og si fast og bestemt: Jeg ønsker ikke bitterhet i mitt liv, så er det en enda viktigere erkjennelse som følger: Så hjelp meg Gud! Jeg vet at jeg trenger Guds hjelp, Guds kraft, styrke og nåde for å kunne leve i dette. Jeg trenger at Gud leger hva som er såret og skadet i mitt hjerte, at Hans tanker få vinne plass over mine, at hans kjærlighet for andre mennesker brenner sterkere i mitt hjerte, at hans nåde overvelder meg, at hans barmhjertighet bærer og hjelper meg, jeg trenger Guds hjelp. For meg er det menneskelig sett umulig å gå igjennom livet uten å samle opp bitterhet for det ene eller andre, men jeg vet at hvis jeg lar Gud vinne rom i meg, hvis jeg likedannes Kristus mer og mer, hvis jeg klynger meg til nåden og tilgivelsens Gud så kan jeg i Guds kraft leve et liv i tilgivelse. Jeg kan fordi han som bor i meg er sterkere enn hva jeg enn møter i denne verden.

Kjenner du på bitterhet? Ikke la det vinne overhånd i ditt hjerte. Underordne deg Guds bud om å leve i tilgivelse, ta opp kampen mot de tullete tankene og rop ut til Gud. Gud vil gi deg kraft til å leve et liv i tilgivelse.

6 tanker om “Guds kraft til å leve i tilgivelse

  1. Dette innlegget har jeg lest flere ganger og jeg har fått tid til å reflektere litt for meg selv før jeg endelig fikk kommentert. Joda, jeg har nok også kjent på skuffelser, sårhet og bitterhet, selv om mine prøvelser har vært langt mildere enn mange jeg kjenner. Men det har vært forferdelig å se hva bitterhet har gjort med mennesker, ikke minst troende! Folk som har opplevd urettferdighet, har mistet en tjeneste eller posisjon i menigheten. Jeg husker disse som flotte, gode og aktive kristne, men som nå sitter igjen som skadeskutte fugler, passive, tause eller kritiske og negative til menigheten de en gang var så aktiv med i. Veldig, veldig trist, og det er åpenbart at bitterheten har slått rot.
    Må Gud hjelpe oss til å legge all den urettferdigheten vi opplever på Ham. Vi kan ikke unngå å bli såret og urettferdig behandlet, og det kan være krevende nok å håndtere, men må vi lære å tilgi og ta i mot tilgivelse av Han som selv opplevde urettferdigheten så sterk!
    Velsigna god dag!

    Liker

    • Veldig mye gjenkjennelig i hva du skriver, jeg har vært borti flere av disse jeg også. Endel av dem er de som omtales som at de ligger i grøfta etter sitt møte med menigheten. Jo, de har opplevd mye urettferdig, men alt ansvar kan ikke legges på andre… vi har selv et ansvar for vårt indre menneske og for å strekke oss i den retning Gud vil ha oss- så er det Gud som må gi kraft og nåde.
      Vi blir alle såret, men det er vår reaksjon på det som er viktigst. Det er en av de to stundene som virkelig viser hva som bor i oss (den andre er hvordan vi håndterer høydene og de virkelig gode tidene).
      Godt å lese deg igjen, du har så mange gode og viktige tanker og erfaringer.
      Ønsker deg og dine ei fantastisk god uke med mye glede, styrke og fred.

      Liker

  2. Kjære deg, så godt å lese innlegget ditt her idag, det treffer så mye hos meg. Gud trygger meg og veileder meg gjennom dine ord ❤.Jeg bærer på en sorg i hjertet, en sorg som er hos meg hver dag og som lett vippes til sinne og bitterhet når jeg treffer bestemte mennesker. Mennesker som trykker på alle de rette knappene. Jeg må holder meg nær Gud skal bitterheten, ja hatet kastes ut, for jeg vil ikke at det skal slå rot hos meg heller! Djevelen skal ikke få viljen sin!
    Må bare nevne at jeg også sliter med å delta på møter, har vært på ett siden Julaften. Blir så utslitt. Sender deg en ordentlig god klem, det fortjener du virkelig, du sprer lys og håp. Gud velsigne deg og dine gutter med glede, fred og trygghet ❤. Pam på heia

    Liker

    • Jeg vet hvordan det er å måtte stå i den kampen over år, men jeg vet at hvis vi fortsetter å velge rett og søke til Gud for hjelp, så vil vi en dag oppleve at lenkene i hjertet plutselig faller av og at vi faktisk kan stå der og velsigne mennesker som har såret oss dypt og behandlet oss urettferdig og ondsinnet. At du velger å fortsette å stå imot bitterhet er fantastisk og et vitnesbyrd om din overgivelse, Gud vil hjelpe deg, lege deg, støtte deg og utfri deg.

      Takk for de varme og rørende ordene, de gjør godt langt nedi hjerterota. Varm og lang klem til deg, min dyrebare og nydelige søster ❤

      Liker

  3. Kjære Cecilie ! Ja, det er ikke mye å legge til her. Mellom hver linje høres ROPET, fra ett hjerte som ønsker å si JA til Gud. Gud velsigne deg for den du er Cecilie. Gud ser jo på HJERTEPLANET og dette ropet fra ditt hjerte hører han. Broderhilsen Bjørn

    Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord