Nåden oppdrar

Hva skal vi da si? Skal vi fortsette å synde så nåden kan bli enda større? Slett ikke! Hvordan kan vi som døde bort fra synden, fremdeles leve i den? (Rom. 6:1-2)

De som ser på nåden som en unnskyldning til å fortsette i urenhet og synd, er på jordet for å si det enkelt. De har ikke forstått at nåden også har en oppdragende side.

Nåden er ikke en unnskyldning for å ikke gjøre noe med svakheter eller fortsette å gjøre hva man lyster for selv om det er i strid med Guds ord. Hvis vi lever slik, har vi ikke forstått nåden. Nåden fikser ikke bare vårt forhold til Gud, at vi igjen kan komme hellige og rettferdige framfor Herren, nåden er også med å å forvandle oss fra innsiden og ut. Nåden oppdrar oss til å avstå fra de ting vi vet sorger Gud, nåden gir oss styrke til å kjempe mot egne selviske lyster og det onde, nåden renser oss og styrker oss.

Nåden gir oss hjelp og lyst til å si nei til hva som ikke er rett og den gir oss styrke og kraft til å kunne klare det.

For Guds nåde er blitt åpenbart til frelse for alle mennesker. Den oppdrar oss til å si nei til et ugudelig liv og verdslige lyster og leve forstandig, rettskaffent og gudfryktig i den verden som nå er mens vi venter på vårt salige håp: at vår store Gud og frelser Kristus Jesus skal komme i herlighet. For Kristus ga seg selv for oss for å løse oss ut fra all urett og rense oss så vi kan være hans eget folk, som med iver gjør gode gjerninger. (Tit. 2:11-14)

En tanke om “Nåden oppdrar

  1. Tilbaketråkk: Nåde avhenger av giveren – Ett ord for dagen

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s