Ikke se ned på egen tjeneste

Alt arbeid skal dere gjøre helhjertet, for det er Herren og ikke mennesker dere tjener. (Kol. 3:23)

Vi tenker ofte at tjeneste for Herren er forbeholdt dem som er synlige i kirkelandskapet, enten fordi de er med i menigheten på en synlig måte eller fordi de reiser på team eller misjonsmarka, men dette er feil. Alle har vi en tjeneste, alle skal vi tjene Herren med våre liv, alle skal vi ære Herren og hjelpe mennesker ved vår tjeneste.

Jeg skriver, men jeg ser vanligvis ikke på det som tjeneste, men det er. Og hvis jeg skriver med et ønske om å løfte frem Gud, gjøre Hans navn kjent og hjelpe mennesker, så kan jeg skrive til Guds ære og menneskers gagn. Jeg strikker og hekler, og det er det hvertfall få av oss som ser på som tjeneste… Men det meste av hva jeg lager er for å glede eller hjelpe andre, ikke for å lage mer jeg ikke trenger til meg selv eller hjemmet. Jeg bruker håndarbeid som et verktøy for å glede og varme andre. Også dette kan jeg gjøre til Guds ære og menneskers gagn, det hele avhenger av mitt hjerte.

Hva er du flink til? Hva bruker du dine dager på?

Å være en pliktoppfyllende og god arbeidstaker kan fint være til Guds ære.
Å skifte bleier kan også gjøres til Guds glede og ære, tenk DU får verne om og pleie en av Guds dyrebare skatter!
Å bake for andre kan være tjeneste, hvis du liker dette, bruk det til å hjelpe og glede andre.
Å skuffe snø for eldre, syke og uføre er en oversett, men utrolig viktig, tjeneste.

Tjeneste er ikke bare hva som er synlig for menigheten, det er mer, det er hele vårt liv ikledd den faktiske hverdagen vi lever i, og hele vårt liv kan brukes til å ære og glede Herren.

2 tanker om “Ikke se ned på egen tjeneste

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s