Nye muligheter betyr motstand

I Efesos blir jeg til pinse. For her er det åpne dører og rike muligheter for meg, og motstanderne er mange. (1. Kor. 16:8-9)

Når Gud åpner dører for oss så har vi lett for å bli veldig kortsynte. Vi ser den nye muligheten, men glemmer å tenke på at litt lenger nede i veien vil vi møte motstand. Slik er det alltid. Kommer det nye muligheter, vil det også komme motstand.

Hvordan motstanden kommer er ulikt, men det pleier å komme gjennom uvise ord, manglende forståelse for hva som gjøres, direkte motarbeidelse av det aktuelle arbeidet og det kommer også på privaten som sykdom hos seg selv eller nære familiemedlemmer, vanskelig økonomi, plutselig travelhet, uventet tungsinn og annet.

Det burde ikke overraske oss at hvis vi vandrer i lydighet inn i noe nytt så vil vi møte motgang, men likevel blir vi overrasket som om noe merkelig skjer. Men det er ikke merkelig, det er den naturligste ting. Du har en motstander som ikke liker at du vandrer inn i hva Gud har gjort ferdig for deg og han vil prøve på mange måter å stoppe deg og hva du er delaktig i. Djevelen frykter de Guds barn som lever i overgivelse til Guds ord, som i tillit til Guds ledelse vandrer inn i nye muligheter og som våger å tro at Gud vil virke med sin kraft og herlighet gjennom den de er og  gjennom hva de sier og gjør.

Vi skal ikke gå på tå hev og kikke over skuldra hele tiden, vi skal vandre frimodig og i tillit til det kall Gud har gitt, men vi må være vare for hva Ånden sier. Vi vandrer ikke i frykt for hva som kan skje, men i tillit til at Gud har oversikten og at han både viser vei og kjemper med oss. Når motgangen kommer vil Gud ha en vei gjennom og ut av det også, eller det vil bli bekjempet slik David slo Goliat. Holder vi oss nær til Gud og spør han om visdom og åpenbaring, så vil vi få hva vi trenger for å stå støtt i kallet, for å innta nytt land og for å vinne seier og ny mark for vår Herre Jesus Kristus.

Er du der at Gud akkurat har kalt deg inn i noe nytt? Frykt ikke, vandre så sterk som du er og husk at Gud utruster den han kaller, hjelper den som spør og verner om sine barn. Tjen Herren med glede og iver og la Gud ta seg av motstanden og motstanderne.

Hvert våpen som er smidd mot deg, skal mislykkes. Hver tunge som taler mot deg i retten, skal du kjenne skyldig. Dette er arven Herrens tjenere får, rettferdigheten jeg gir dem, sier Herren. (Jes. 54:17)

En tanke om “Nye muligheter betyr motstand

  1. En ny sykdom ser ut til å ha sneket seg inn i kroppen. Det har vært en tøff uke. Her en morgen sa jeg til motstanderen : «vet du, det nytter ikke! Jeg gir alt dette til Gud!» Smertene tok ikke slutt, men de ble lettere å bære. Tenk, at motstanderen er redd oss små svake mennesker når vi vil ha Jesus og bare Jesus! La oss stikke kjepper i hjulene for ham og vandre med Jesus, bare Jesus ❤ Pam

    Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s