Bibelvers: Trøst

Som skrevet tidligere er denne uken viet bibelvers om ulike emner da det er en del kommer hit av den årsak. I dag tar vi for oss noen av de vers som passer til trøst.

Trøst kan være så mye forskjellig at det på en måte er vanskelig å plukke ut hva som passer inn her. Det kan være vers som bekrefter at ting er vanskelig men at vi ikke er glemt, det kan være vers som bringer visdom, kjærlighet, håp om hjelp og mye annet. Her har du noen få vers jeg synes passer inn i denne kategorien. Ellers vil jeg oppmuntre deg til å lese Guds Ord jevnlig og husk også at enkeltvers alltid må ses både i den sammenheng de står og i forbindelse med resten av skriften.

Å kjenne Guds ord er en viktig kilde til trøst, David har sagt det slik: «Det er min trøst i nøden at ditt ord gir meg liv. (Sal. 119:50). Paulus skriver det slik: «Og alt som før er skrevet, er skrevet for at vi skal lære av det: Vi skal ha håp gjennom den tålmodighet og trøst som skriftene gir». (Rom. 15:4)

Om mennesker forlater deg er Gud trofast

 • Om far og mor forlater meg, vil Herren ta imot meg. (Sal. 27:10)

Gud forakter ikke din smerte og fortvilelse

 • Herren er nær hos dem som har et nedbrutt hjerte, han frelser dem som har en knust ånd. (Sal. 34:19)

Gud hører dine nødrop og vil beskytte deg og utfri deg

 • Den hjelpeløse ropte, og Herren hørte, han frelste ham fra alle trengsler. Herrens engel slår leir rundt dem som frykter ham. Han frir dem ut. (Sal. 34:7-8)
 • Kall på meg på nødens dag, så vil jeg utfri deg, og du skal gi meg ære. (Sal. 15:15)
 • I all deres trengsel var det ingen trengsel. Engelen for hans ansikt frelste dem. I sin kjærlighet og medfølelse løste han dem ut. Alltid løftet han dem opp og bar dem i gamle dager. (Jes. 63:9)

Om ingen støtter deg er Gud ditt sterke vern og din beskytter

 • Gud i sin hellige bolig er farløses far og enkers forsvarer.  (Sal. 68:6)
 • Vit at Herren gjør under for den som er trofast mot ham. Herren hører når jeg roper til ham. (Sal. 4:4)

Gud vi lege og gjenopprette det ødelagte

 • Enda en gang vil jeg bygge deg så du blir bygd opp igjen. Enda en gang skal du pynte deg, ta håndtrommene og gå ut i latter og dans. (Jer. 31:4)

Guds nåde og hjelp gjelder deg

 • Herren Guds ånd er over meg, for Herren har salvet meg. Han har sendt meg for å forkynne et godt budskap for hjelpeløse, for å forbinde dem som har et knust hjerte, rope ut frihet for dem som er i fangenskap, og frigjøring for dem som er bundet, for å rope ut et nådens år fra Herren og en hevnens dag fra vår Gud, for å trøste alle som sørger, og gi de  sørgende i Sion turban i stedet for aske, gledens olje i stedet for sorg, lovsangs drakt i stedet for motløs ånd. (Jes. 61:1-3a)
 • Med evig kjærlighet har jeg elsket deg, jomfru Israel, derfor har jeg hele tiden vist deg miskunn. (Jer. 31:3)

Frelsen bringer håp og trøst

 • Med løfte og ed, to ting som ikke kan forandres – og Gud kan ikke lyve – skulle vi ha en mektig trøst, vi som har søkt tilflukt ved å gripe det håpet som ligger foran oss. (Heb. 6:18)

Jeg avslutter med å be noen vers fra Bibelen over alle dere som er her nettopp fordi dere er på søken etterord til trøst:
Vår Herre Jesus Kristus selv og Gud, vår Far, som har elsket oss og i sin nåde gitt oss en evig trøst og et rikt håp, må han gi deres hjerte mot og styrke til alt godt, i ord og gjerning! (2. Tess. 2:16-17)

Jeg har samlet flere bibelvers i et innlegg som heter «15 ting Gud ikke kan og jeg tror dette kan bli til hjelp, oppmuntring og trøst for deg. Ta gjerne tid til å lese dette også.

2 tanker om “Bibelvers: Trøst

 1. Tilbaketråkk: Året som gikk på bloggen | Ett ord for dagen

 2. Tilbaketråkk: Bibelvers: I prøvelsens stund | Ett ord for dagen

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s