Vi trenger døråpnere

Da han kom til Jerusalem, forsøkte han å komme inn blant disiplene. Men alle var redd ham og trodde ikke han var noen disippel. Barnabas tok ham da med seg til apostlene. Han fortalte dem hvordan Saulus på veien hadde sett Herren, som hadde talt til ham, og hvordan han i Damaskus hadde forkynt frimodig i Jesu navn. Etter dette gikk han inn og ut hos dem i Jerusalem og forkynte fritt og åpent i Herrens navn. (Ap.gj. 9:26-28)

Etter at Saulus har møtt Jesus på vei til Damaskus og får et personlig møte med den Jesus han forfølger, så skjer det en omvendelse som vil påvirke verden i mange århundre fremover. Saulus begynner øyeblikkelig å forkynne og han opparbeider seg tillit hos enkelte av dem han tidligere forfulgte, dette fordi han klart og tydelig forkynte Jesus og virket med Guds kraft. Etter ei tid reiser han til Jerusalm men får ikke innpass hos de troende der. De er redde for ham og holder fast ved hva han tidligere har gjort. Det er derimot en kar, Barnabas, som tar tak i dette. Han tar med seg Saulus til apostlene og forteller dem hvordan Saulus møtte Jesus på vei til Damaskus og hvordan han etter dette møtet har forkynt den korsfesta og oppreiste Kristus. Dette fører til at Saulus etter dette får gå fritt inn og ut blant de troende.

Vi trenger å hjelpe dem som forkynner evangeliet og virker i Guds kraft videre. Noen ganger er det gjennom oppmuntringer og støtte, noen ganger gjennom å fortelle andre om at dette mennesket forkynner Guds ord og virker med Guds kraft og nåde, mens andre ganger er det faktisk viktig og riktig at vi tar dem under vingene og hjelper dem til å få tillit hos andre gjennom at vi går god for dem. Vi må, hvis vi kan, være døråpnere for dem som tjener Jesus og evangeliet.

Kanskje kjenner du noen som du kan hjelpe et steg videre ved å fortelle andre om at de er Herrens tjenere og virker med kraft og nåde?

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s