Mine tanker er vendt mot deg

«Tenk på ham hvor du enn ferdes, så gjør han stiene dine jevne». (Ordsp. 3:6)

Når dagene er gode og latteren sitter løst,
mine tanker og takknemlighet er vendt mot deg Herre.

Når himmelen er grå og tårene triller,
mine tanker og mine sukk er vendt mot deg Herre.

Når kroppen klager og ikke mere vil,
mine tanker og bønn om styrke er vendt mot deg Herre.

Når ting lar seg ordne og hverdagen går på skinner,
mine tanker og min ærefrykt er vendt mot deg Herre.

Alle mine dager, uansett hvilken form de kommer i,
mine tanker og min hengivenhet er vendt mot deg Herre.

*****

Dagene etter konfirmasjonen har jeg kjent mer og mer hvordan kroppen protesterer mot hva den gjennomgikk. Den blir tyngre for hver dag, tankene går seinere og alt er vanskeligere og mer sirup. Det kjennes godt at det er liv i skrotten og at hjernen har tenkt å ta seg, hva den mener er, en velfortjent pause. Jeg er ikke overrasket over dette, men jeg hadde jo håpe å slippe det. Men uansett hva som skjer, uansett hvordan mine dager er, så vet jeg at Gud er og blir den samme. Han forandrer seg ikke, selv om mine omstendigheter og dagsform skifter. Guds ord er like rikt og like mye til styrke, håp og oppmuntring. Guds Ånd er like kraftfull og virksom i mitt liv. Frelsesverket er like reelt og overveldende fantastisk. Jesus er like dyrebar og like mye verdt å bli forkynt og løftet opp. De viktigste tingene, de evige tinge, forandres ikke selv om min her-og-nå-virkelighet gjør. Jo, jeg må forholde meg til kropp og hverdag, men i og gjennom alt er Gud like mye med, elsker meg like mye og ønsker å være mitt alt også i denne tiden.

Jeg hadde håpet å kunne ta opp igjen bloggingen etter de få dagene jeg hadde lagt klart på forhånd, men det merker jeg jo ikke er fornuftig, jeg trenger mer hvile. Så neste uke kommer det ikke til å bli lagt ut verken nytt eller gammelt, jeg vil bruke de kreftene jeg har på guttene, hverdagen, lese Guds Ord kun for egen styrke og mat og for å hvile. Med dette så ønsker jeg dere alle en god helg og god neste uke, må glede og styrke i Herren bli dere rikelig til del.

 

5 tanker om “Mine tanker er vendt mot deg

 1. Ta vare på deg selv og dine, konfirmasjon er en voldsom krafanstrengelse. Jeg skal ha om tre uker og kjenner planleggingen i seg selv sliter på en syk kropp. Ta all den tid du trenger, Gud velsigne deg og dine, Pam ❤

  Liker

  • Vi er fornøyde med feiringen her, masse skryt av både oppdekning, mat, kaker og annet, men viktigst var at de fleste sa at de hadde kost seg og hatt det godt 🙂

   Må Gud vise deg gode måter å håndtere og løse alle oppgavene på og må Hans styrke, fred og glede fylle deg. Varm klem ❤

   Liker

 2. Takk for at du gir videre det du har fått av Gud.
  Salme 139.
  «… Då skal verda skjøna at du har sendt meg, og at du har elska dei slik du har elska meg.» fra joh. 17, 23.

  Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s