Hvordan taler Gud til oss i dag?

Det blir innlegg litt i rykk og napp framover da jeg kjenner at det går i alle vinkler inne i hodet mitt. En ting er at kroppen er sliten etter konfirmasjonen, en annen at skuldra er blitt mer vrang og vond igjen (fortsatt kapsulitt/frossen skulder) og den viktigste er at jeg kjenner at det er så utrolig mye som rører seg i meg for tiden.

Sammen med muligheten til å lese mer, mye mer, så kommer også alle tankene, undringene, refleksjonene og innrømmelsene. Jeg blir prøvd mot Guds Ord på en helt annen måte nå enn de siste årene, og det har selvsagt med at jeg leser mer. Når Ordet prøver oss og vi opplever at det er ting som blir pekt på av Den Hellige Ånd så er det viktig at vi er lydhøre, uansett hvilken vei det går. Jeg har for egen del fått «påpekninger» om ting som må rettes opp i, men jeg har også fått en dypere kjærlighet til Jesus. Gud er blitt større for meg, og det er flere ganger jeg har måtte stoppe opp og bare tenke: «Du Gud altså, du er bare god.»

Påpekningene er ikke av det slag som rokker ved frelsen, at det er ved tro alene, ved Jesus alene og ved nåde alene, men de er i områder som flere omtaler som «åndelige», som spørsmålet jeg brukte i tittelen. Hvordan taler egentlig Gud til oss i dag?

Mange ganger og på mange måter har Gud i tidligere tider talt til fedrene gjennom profetene. Men nå, i disse siste dager, har han talt til oss gjennom Sønnen. Ham har Gud innsatt som arving over alle ting, for ved ham skapte han verden. (Heb. 1:1-2)

Vi lever i en verden hvor mange snakker om alt de hører Gud si til dem,, både av hverdagslige ting og «nye åpenbaringer» (vær på vakt mot slike)  og for enkelte fører dette til tvil, mindreverdighetsfølelse som kristen og fortvilelse. For hvorfor hører ikke de at Gud taler til dem? Er det noe feil med dem? Tror de for lite? Er de andre mye mer åndelige?

Jeg er av dem som ikke hører særlig ofte at Gud «taler» til meg gjennom klare og tydelige ord i mitt indre. Det er vers i Hans Ord som kan bli «levende». Det er tanker som kommer mens jeg ber eller leser, men også når jeg opplever hverdagslige ting. Jeg blir minnet om vers og historier i Bibelen ganske ofte og noen ganger når andre snakker merker jeg at det er enten uro eller glede inni meg. Det er ganger jeg får akkurat som et ønske, et lite trykk eller dytt om at det er noe jeg skal gjøre og mye annet, men jeg hører ikke at Gud taler til meg slik jeg snakker med mennesker. Det er også veldig sjeldent det kommer tydelige ord-formede tanker som jeg opplever som svar på mine hjertesukk . Dette har flere ganger fått meg til å lure på om det er noe galt med meg og mitt trosliv. Er jeg virkelig så lite åndelig av meg? Eller er det en annen grunn til det?

Men jeg hører Gud taler til meg gjennom sitt ord. Der forteller han meg om hvem han er og hvilken fantastisk frelsesplan han hadde for oss mennesker. Han viser meg at alt er for Ham og til Ham, det er Guds ære som er i sentrum, ikke mitt beste. Der får jeg lese om det største mirakel som kan skje, frelsen. At Jesus, Gud, kom som menneske, tok min straff og skyld, sonet på korset for meg og ble oppreist tredje dag. At jeg nå har mulighet, fått frihet til, å leve et liv til Guds ære og menneskers beste. Gjennom Guds Ord hører jeg Guds stemme.

Dere har tatt imot Kristus Jesus som Herre. Lev da i ham, vær rotfestet i ham og bygd på ham! Hold fast ved den tro dere er opplært i, med overstrømmende takk til Gud! Pass på at ingen får fanget dere med visdomslære og tomt bedrag som stammer fra menneskelige overleveringer og grunnkreftene i verden og ikke fra Kristus. (Kol. 2:6-8)

Vi skal være forsiktige med å si at Gud sa ditten og Gud sa datten, for: Hvis Gud virkelig taler til oss i dag, så skal vel hans talte ord være like gyldig og virkekraftig som det vi finner i Bibelen? Det skal bære like mye tyngde som det skrevne ord, ha like mye makt, myndighet og gyldighet, skal det ikke? For når Gud taler, så er det gyldig og autoriativt. (en liten sidebemerkning: Vi må passe oss for å blande det at Ånden åpenbarer det skrevne ord for oss med at Gud taler)

Bibelen står over enhver åpenbaring eller andre menneskers «Gud talte til meg…» Vil vi virkelig høre Gud tale til oss, så søker vi ikke å fange en tanke som flyr igjennom et hode tømt for tanker, vi åpner Guds Ord og leser. Og ønsker vi å høre Gud tale høyt og tydelig til oss så har vi to valg: Les Bibelen høyt eller sett på Bibelen som lydbok.

Hver bok i Skriften er innblåst av Gud og nyttig til opplæring, tilrettevisning, veiledning og oppdragelse i rettferd,  så det mennesket som tilhører Gud, kan være fullt utrustet til all god gjerning. (2. Tim. 3:16-17)

* Uttrykket: Vil du høre Gud tale, så åpne opp Bibelen og les, og vil du høre Gud tale høyt, så les ut Guds Ord, er fritt sitert og hentet med inspirasjon fra Justin Peters og et av hans foredrag om hvordan høre Guds stemme i dag.

7 tanker om “Hvordan taler Gud til oss i dag?

  • Heisann Ragnhild,
   Først er det kanskje på sin plass å si at jeg er kommet ut fra pinsekarismatisk sammenheng. Jeg tilhørte en pinsemenighet i over 20 år, og om det ikke var teologi som gjorde at jeg gikk ut, er det det som gjør at jeg ikke vil melde meg inn igjen. Jeg er «opplært» i kristen sammenheng til at vi skal høre Guds stemme, men jo lengre jeg har vandret med Gud og jo mer jeg har lest i Bibelen, jo mindre finner jeg hold for at Gud taler til oss i dag utenom Hans Ord. Gud ‘taler’ til oss gjennom at vi selv tar til oss Ordet og at vi har trofaste pastorer som legger ut og forklarer Ordet for oss.
   Jeg finner ikke noe tydelig i Ordet om at Gud skal tale til oss i dag, den stille hvisken i vårt indre som mange sier, men jeg finner at Han leder oss ved sin Ånd og sitt ord. Selv har jeg mange ganger følt på å være annenrangs kristen siden jeg ikke har hatt den indre stemmen, men jo mer jeg har fordypet meg i Ordet, jo mer er jeg overbevist om at mye av hva jeg har hørt og trodd jeg manglet i mitt åndsliv, ikke var mangler like vel… Jeg er ofte der at jeg føler meg liten og unyttig, men mennesker sier Gud virker når jeg deler Ordet (jeg merker fint lite til det, og det er Gud som må virke for jeg har ikke evne til å skape en prikk av forandring i mennesker som er av evig betydning).
   Jeg tenker også litt slik at hadde Gud skulle snakket til oss i dag, så hadde ikke Guds Ord hatt alt vi trenger til å leve gudfryktig/all god gjerning (2.Tim.3,17) og vi hadde også lagt ting til Guds Ord (noe som står ettertrykkelig vi ikke skal). Samtidig er det heller ingen tydelige forklaringer i Ordet på hvordan man skille «Guds stemme» fra andre stemmer.
   Profetene var et fåtall mennesker som på en spesiell måte hørte fra Gud og de hadde aldri problemer med å vite hva Gud sa, til og med den falske profeten Bileam visste godt at det var Gud HERREN som snakket til ham. I NT ser vi at menigheten skal bygges på profetenes og apostlenes grunnvoll- hva de lærte er hva vi fortsatt skal holde oss til, grunnvollen er lagt gjennom hva de talte og skrev ned ledet av Guds Ånd- og det er dette Jesus bruker for å bygge sin menighet i dag.
   Jeg mener at vi kan oppleve mye, men om det er av sann åndelig karakter finner vi bare ut når vi veier det mot Guds Ord. Det er alltid Skriften som skal tolke erfaringer, aldri erfaringer som skal tolke Skriften.
   Håper dette forklarte litt mer hvorfor jeg mener som jeg gjør.

   Guds fred og velsignelse!

   Liker

  • Jeg kan ikke se at det er noen, dessverre, det hadde vært en veldig grei ting.

   Vet derimot at lydbibelen finnes på norsk, husker bare ikke hvilke oversettelser.
   Finner at 2011-utgaven selges i flere ulike format til ca 900,- hos bok og media (på SD-kort koster den 700 hos Verbum)

   Det finnes en side hvor enkelte av bibelens bøker ligger ute som lydfil, etter hva jeg kan se jobbes det med å få hele bibelen ut etter hvert, men pt er det 9 bøker ute til fri nedlasting http://fribibel.no/

   Liker

 1. Mange prøvelser på min kant også for tiden, som å karre seg gjennom en årelang mørk glatt tunell og tro at den har en ende og at det er lys i den andre enden fordi jeg velger Guds ord fremfor fornuften. Hjelp så vanskelig og mange tårer og søvnløse netter, men jeg er nærmere Far nå enn da livet var lysere. Jeg har begynt å snakke høyt til Gud når jeg er ekstra sint eller lei meg. Må ofte smile, for gjennom mine egne ord minner Han meg på hvor tullete jeg kan være. Jeg kaster noe ut og blir minnet om Guds ord. Jeg har ofte tenkt, at andres tro må være større eller at de er spesielle som opplever store ting, men det er jo, som du sier, Guds ord og vårt forhold til Ham vi må fokusere på, ikke menneskers utsagn (skryt?). Håper vi kan treffes en gang over en kopp kaffe, skulle gjerne gitt deg en klem. Gud har varmet og løftet hjertet mitt mye gjennom deg. Pam❤

  Liker

  • Nå griner jeg, både for deg og av takknemlighet til Gud. Ber for deg, for jeg vet du/dere fikk flere prøvelser i et allerede prøvsomt liv og hverdag.

   Jeg også håper vi kan treffes snart, kanskje får jeg plutselig krefter til en kort tur opp dalen.
   Jeg avsluttet lesing av 2.kor i går, husker ikke kap og vers, men vil gjerne «gi» deg siste vers i det brevet.
   Varm klem

   Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s