Du er viktig for Herren

Han støtte herskere ned fra tronen og løftet opp de lave. (Luk. 1:52)

Maria og Elisabeth er glade over å se hverandre (Luk. 1:39ff), men gleden har en spesiell overtone med seg. Elisabeth, som egentlig er for gammel til å være gravid, og Maria, som pga ugift stand ikke skulle vært gravid, bærer begge løftesbarn i magen. Gud har sett til de to kvinnene og han velsigner dem stort. Når de treffes første gang som gravide, kommer Den Hellige Ånd over dem på og de gir ord og pris som vitner om Herrens storhet og godhet. I hva de sier ser vi også noe annet, at begge er ydmyke kvinner som er klar over at innfor Herren har de lite å komme med. Elisabeth uttrykker dette når hun stiller spørsmål ved hvordan det kunne skje at hennes Herres mor kommer til henne (Luk. 1:43) og Maria sier Gud har sett til sin tjenerinne i hennes fattigdom (Luk. 1:48).

Ingen av kvinnene er hva vi ville kalt viktige og innflytelsesrike. Elisabeth må ha opplevd tiår med snakk bak ryggen og sårende kommentarer fordi hun var barnløs, og Maria kommer til å møte mange skjeve blikk og skarpe kommentarer i tiden som ligger foran. De er ikke store kvinner i andres øyne, men for Herren er de viktige og han har utvalgt dem til å være sentrale brikker i hva som er dèt store vendepunktet i verdenshistorien.

Jeg kan tidvis føle meg liten og uanseelig, jeg er tross alt bare én i en verden med milliarder av mennesker. Andre tider føler jeg meg veldig satt på sidelinjen fordi sykdom hindrer meg fra å delta og bidra. Jeg føler jeg lever i utkanten av det meste og den følelsen kjenner flere igjen. Men vi må aldri tro at fordi om vi opplever motgang så er Herrens hånd for kort til å frelse. Gud søker ikke vår fremgang og velstand, han søker våre hjerter og kjærlighet og ønsker å se oss leve helliggjorte liv. Gud ser ikke slik mennesker ser, han ser til hjertene og ikke på det ytre. La oss glede oss over at vi har en Gud som velger å bruke dem andre ikke ser eller regner med. For Gud er vi alle viktige, ingen av oss er for små eller ubetydelige. For Gud er du dyrebar og viktig, uansett hva andre sier og mener. Du. Dyrebar. Du. Viktig.

*****

Siden vi har vært uten nett ett par dager er dagens gave i adventskalenderen på den andre bloggen ikke blitt postet eller ble postet sent, med det ligger det faktisk 4 gaver ute i dag som det går an å delta i trekningen av. Det er to hekla kors, en hals i voksenstørrelse, en 5-pk med hekla stjerner i mohair og en 3-pk med kjøkkenkluter. Ønsker du å delta i noen av disse trekningene, så ta turen over på den andre bloggen ved å trykke på aktuell/-e gave/-rog legg igjen en kommentar eller send inn skjemaet du finner på den enkelte side innen kl 24 den 22. des. 2017.

Guds fred og velsignelse!

3 tanker om “Du er viktig for Herren

 1. Kjære fine du ❤. De nydelige gryteklutene jeg vant lå i postkassen på en litt vanskelig dag. Jeg kom hjem ganske nedtrykt, og ble så glad for pakken. Tusen takk! Ønsker deg og guttene dine ei velsignet og nydelig Jul, hvor Guds lys skinner sterkt ❤ god klemm, Pam

  Liker

  • Åhh, nå ble jeg glad 💖
   Jeg har bedt mye om at hvis det er noen som har skrevet seg opp som trenger en ekstra oppmuntring, at de må bli trukket. Du og andre har bekreftet at det er virkelig blitt slik.
   Gutta reiste for noen timer siden, ser dem igjen neste år. Vi hadde veldig koselig kveld med pakker og spill i går.
   Guds fred, lys og velsignelse over jula deres. Varm klem 🌸🙂

   Liker

   • Igår snakket guttene og jeg om at julen ikke trenger være A4 for at det skal bli jul. Sålenge vi er glad i hverandre, så er vi likevel sammen. Vi skal feire Jul idag med datteren vår på sykehuset. Så glad for at Jesus kom til vår mørke lille verden, kom med sitt strålende lys❤. En kjempestor klem til deg, og igjen, så veldig inderlig takk for alt du gjør. Ber om Guds velsignelse over din Julehelg og resten av dette året. Mange gode øyeblikk, mye smil og at du må kjenne Hans armer omkring deg. Pam på heia❤

    Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s