De små gaver gleder

For ett par dager siden satt jeg og yngstegutt og kikket på film med spansk tale. Ingen av oss kan spansk, men han hadde valgt og fått spansk som språkfag. Jeg kan ikke hjelpe ham med å lære dette, men jeg kan likevel gjøre noe. Så der satt vi og lo og flirte og skjønte bare bitte litt, men vi fant da noen ord som vi skjønte og kunne øve på. Om ett år vil vi forstå bedre, han mer enn meg.

I den filmen var det en av mennene som hadde med seg en tegning som han hadde fått av guttungen sin, han tok det fram med jevne mellomrom og gledet seg over det. Det var fra hans gutt! Hans gutt hadde laget det til ham!

Jeg kjenner igjen den gleden og stoltheten som viste seg i ansiktet og som ble uttrykt i ordene, for jeg har gjort det samme selv. Det er tegninger og små lapper rundt forbi som jeg opp igjennom årene har fått fra guttene og de gleder meg. Ikke fordi de er mesterverk, men fordi de er fra guttene mine som jeg elsker. De ville gjøre noe for å glede meg og jeg gleder meg over hva de laget og gav fordi jeg elsker dem. Gleden er ikke over at de laget noe fantastisk, men at de- som jeg elsker- laget noe som uttrykte deres kjærlighet.

I forhold til Gud tror jeg det er likt, bare på et dypere og mer omfattende måte. Gud gleder seg over de små gavene vi gir ham, ikke fordi gavene i seg selv er så store og flotte, men fordi vi har gjort og gitt ting for å gjøre godt, for å uttrykke vår kjærlighet.

Hva slags gaver jeg snakker om? Gaver som å gi tid til å lytte på andre, gjøre rett selv når det er vanskelig, stole på Gud selv om alt er vanskelig, gi en håndsrekning når vi kan og annet. Dette er gaver som gleder Gud, ikke fordi gaven er stor og flott men fordi den kommer fra et av Hans barn som han elsker. Gud gleder seg over oss og over vår trofasthet, han gleder seg over å se at vi elsker, støtter og hjelper andre og at vi velger andre fremfor oss selv, rett fremfor enkelt.

Gud gleder seg over dine gaver, over hva du gjør for å ære ham, for å dele ordet om ham og for å støtte og hjelpe andre. Gud gleder seg over det og over deg! Du føler kanskje at det er lite og ubetydelig, og for mennesker er det kanskje det, men ikke for Gud. Din melding til en venn i nøden om at du ber, er viktig. Dine lapper med bibelvers er viktige. Dine gode valg når annet er enklere, er viktig. Din tid med de som har det tungt, er viktig. At du står opp for Guds sannhet når andre er unnvikende, er viktig. Dette er gaver som Gud verdsetter og gleder seg over. Ved å gjøre dette gleder du Gud og han gleder seg over deg og dine gaver, fordi han elsker deg.

Dere er Guds utvalgte, helliget og elsket av ham. Kle dere derfor i inderlig medfølelse og vær gode, milde, ydmyke og tålmodige, så dere bærer over med hverandre og tilgir hverandre hvis den ene har noe å bebreide den andre. Som Herren har tilgitt dere, skal dere tilgi hverandre. Og over alt dette: Kle dere i kjærlighet, som er båndet som binder sammen og gjør fullkommen. La Kristi fred råde i hjertet, for til det ble dere kalt da dere ble én kropp. Og vær takknemlige! La Kristi ord få rikelig rom hos dere! Undervis og rettled hverandre med all visdom, syng salmer, viser og åndelige sanger til Gud av et takknemlig hjerte. Og la alt dere sier og gjør, skje i Herren Jesu navn, med takk til Gud, vår Far, ved ham. (Kol. 3: 12-17)

En tanke om “De små gaver gleder

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s