Nåde foran rettferdighet

Det har vært endel ganger under guttene sin oppvekst at jeg håper de når de kommer i voksen alder klarer å se på hvem jeg var med raushet og tilgivelse. Jeg har gjort, gitt og vært mitt beste, men det er massevis av feilskjær. Jeg har, uten å ønske det, påført dem opplevelser og ord som har gjort vondt og såret.

Jeg har håpet at de vil se på meg med nåde, og ikke bare rettferdighet. Og jeg har snudd tanken; hvis jeg ønsker dette fra mine barn, bør jeg da ikke vise nåde, tilgivelse og raushet overfor mine foreldre? Kan jeg forvente å få det fra mine barn hvis de ikke ser meg gjøre det samme overfor mine foreldre? Foreldre er mennesker på godt og vondt, akkurat som våre barn er. Men av en eller annen grunn er det lett å glemme ift egne foreldre.

I går ble jeg sittende å tenke på historien om kvinnen som ble tatt i hor (Joh.8). Jødene prøver å få noe å anklage Jesus for, men de opplever å bli anklaget av sitt eget hjerte. Når de er borte så ser og snakker Jesus til kvinnen som er foran ham med omsorg og respekt. Jesus legger ikke skjul på at hun har syndet, men i stede for å gi henne hva hun egentlig fortjente utfra loven, så gir han nåde. Jesus anerkjenner at hun har brutt moseloven, men møter henne like vel med nåde.

Slik behandler Gud hver enkelt av oss hele tiden.

Og slik ønsker jeg at andre skal være mot meg også, og da burde det være naturlig at også jeg behandler andre mennesker slik.

Mange ganger viser vi best Guds kjærlighet overfor andre ved å behandle dem slik Jesus behandlet mennesker. De som var- og er- skamfulle over sine handlinger, trenger nåde og tilgivelse mer enn pekefinger og harde ord.

2 tanker om “Nåde foran rettferdighet

  1. Jeg syntes det var så fint sagt, i innlegget om din pappa, at kanskje er vi ikke ordentlig voksne før vi kan tilgi våre foreldre. Har tenkt mye på det. Kanskje er det fordi vi forstår at de bare var vanlige mennesker slik som vi, med gode intensjoner, men med feil og mangler? Jeg tenker som du ifht mine barn, jeg håper de viser en veldig mangelfull liten mamma nåde, og klarer se hvor høyt jeg alltid har elsket dem. At intensjonene var gode, selv om jeg ofte roter det til. Hvilken nåde Gud viser oss, jeg blir målløs og stille. Tenk at vi får hvile i hans nåde, og være elsket bare fordi vi er til! Det må jeg minne meg selv om ofte, og selv ha nåde med andre. Takk for at du deler. Varm klem, Pam på heia ❤

    Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s