Bibelvers: Styrke

Vi fortsetter uken der jeg tar hensyn til at den som søker, den finner veien hit. Med andre ord, mange søker etter bibelvers om spesielle tema og blir geleidet hit av ulike søkemotorer. Jeg har plukket ut de emnene som det er flest treff på og tar for meg ett hver dag. I dag er vi kommer til vers om styrke.

Før vi tar enkelte vers i denne sammenhengen er det verdt, og viktig, å minne om at vi snakker ikke om egen styrke. Vi trenger den styrke som kommer fra Herren og som er overnaturlig. Jo vi trenger fysisk styrke i våre kropper også, og enkelte av oss lever dagene i tro og håp om snarlig helbredelse og gjenopprettelse, men vanligvis når vi snakker om styrke i bibelsk sammenheng, så er det Guds styrke til å stå igjennom dager, Guds styrke til å bekjempe synd og svakheter, Guds styrke til å holde ut, Guds styrke til å fortsette i trofasthet og slike ting. Vi må gjøre vårt, men i tillit til at Gud vil fylle ord, gjerninger og kropp med sin Ånd og sin styrke.

Herren er mitt berg og min borg og min befrier, min Gud er klippen der jeg søker ly. Han er mitt skjold og min frelse, min styrke og mitt vern, min tilflukt, min frelser som frir meg fra vold. (2. Sam. 22:2-3)

Bare menneskelig styrke er med ham, men Herren vår Gud er med oss. Han vil hjelpe oss og føre våre kriger.» Og folket ble styrket av ordene til Juda-kongen Hiskia. (2. Krøn. 32:8)

For hvem er Gud om ikke Herren, hvem er en klippe om ikke vår Gud, den Gud som kler meg i styrke og gjør min ferd hel. Han gir meg føtter som en hind og lar meg stå på høydene. (Sal. 18:32-34)

Gud er vår tilflukt og vår styrke, en hjelp i nød og alltid nær. (Sal. 46:2)

Se, Gud er min frelse, jeg er trygg og frykter ikke. For Herren er min styrke og min sang, og han er blitt min frelse. (Jes. 12:2)

Gud Herren er min styrke. Han gir meg føtter som en hind og lar meg ferdes på høydene. (Hab. 3:19)

En kort tid må dere nok lide, men all nådes Gud, som ved Kristus har kalt dere til sin evige herlighet, han skal utruste dere, gi dere kraft og styrke og stille dere på fast grunn. (1. Pet. 5:10)

Han skal gi rettens ånd til den som sitter til doms, og styrke til dem som slår angrep tilbake fra porten. (Jes. 28:6)

Alt makter jeg i ham som gjør meg sterk. (Fil. 4:13)

Ikke ved makt og ikke ved kraft, men ved min Ånd, sier Herren over hærskarene. (Sak. 4:6)

Jeg, derimot, er full av styrke ved Herrens ånd… (Mika 3:8a)

Vi avslutter med to vers som jeg har bedt over alle som leser dette:

  • Må han som er så rik på herlighet, gi deres indre menneske kraft og styrke ved sin Ånd. (Ef. 3:16). 
  • Slik skal han styrke hjertene deres, så dere står uklanderlige og hellige for vår Gud og Far når vår Herre Jesus kommer med alle sine hellige. Amen. (1. Tess. 3:16)

Et tidligere innlegg med tittel «15 ting Gud ikke kan» har også mange bibelvers (2-4 for hvert av punktene). Jeg nevner det her da jeg tror det kan bli til hjelp, trøst og oppmuntring for enkelte av dere som er kommet hit etter søk på bibelvers.

2 tanker om “Bibelvers: Styrke

  1. Tilbaketråkk: Året som gikk på bloggen | Ett ord for dagen

  2. Tilbaketråkk: Bibelvers: I prøvelsens stund | Ett ord for dagen

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s