Befrieren er her nå

Herren skal igjen vise barmhjertighet mot oss og trå vår skyld under fot. Du skal kaste alle våre synder ned i havets dyp. (Mika 7:19)

Israelsfolket var under hardt press fra både ytre og interne fiender. De ytre var folk som ville ta deres land og rikdommer, de indre var dem selv som ville ha mer rikdom og suksess uten å følge Guds ord. Oftest er vi selv våre verste fiender og det uten at vi er klar over det. Det er vi selv som lar stolthet og overmot vokse fram og lar det føre oss bort fra Gud. Vi mente det ikke slik, men den lille gleden og stoltheten vi følte over å mestre, tok vi æren for selv i stede for å takke Gud for hjelp til å mestre, favør til lykkes og kraft til å seire.

Det er vi selv som tillater oss å tro at det er lykke og lette dager i å øke egen suksess og velstand, vi tror at mer og flottere vil gjøre innsiden gladere. Vi bedrar oss selv til å tro at det er omstendighetene som virkelig teller og gjemmer bort det viktigste, vårt hjertets tilstand. Når folket ikke aksepterte Guds ord og ledelse som sanne og gode, valgte de også å gå bort fra Gud. Dette førte dem inn i en tilstand og tid der riket ble lagt under fremmede makter og folket ble plyndret, ranet, myrdet og bortført. Det var mørke og harde tider.

Men Gud gav løftet om at han igjen skulle utfri folket, at han igjen ville føre dem hjem og reise dem opp. Det er løfter både for tiden etter Babylon, for tiden etter Jesu komme, etter hans sonoffer/korsfestelse/ oppstandelse og det er løfter for evigheten. Israelsfolket opplevde etter 70 år i Babylon å mirakuløst bli ført tilbake til eget land. Da Jesus ble født, inntok himmelen jord, Gud selv ble menneske og steg ned. Da han tok alt vårt på seg og bar skammen, skylden og straffen, banet han vei inn til himmelen. Da han ble oppreist, var dødens makt brutt. Og det vil komme en dag der alt vil bli satt i rett stand igjen. Mens vi venter på den herlige dag når vi endelig er hjemme, kan vi hvile i tillit og tro til at Gud er med oss hver eneste dag og gjennom enhver omstendighet. Vi kan alltid komme framfor hans trone med frimodighet.

Er det ting som skiller deg fra Gud her og nå? Omvend deg og be om tilgivelse, Gud vil vise nåde, han vil igjen være barmhjertig, han vil kaste syndene på havets bunn.

Er det tider du har gått feil og kommet litt ut av kurs? Valgte du den lette veien fordi du trodde det ville være bedre enn å følge Guds råd og ledelse som virket så harde ut? Slutt å fordøm deg selv, slutt å lure på “hva hvis…” og “om bare…”. Omvend deg fra å ha gått egne veier, be om tilgivelse, Gud er rede til å tilgi, gjenopprette og lede deg på hans veier.

Nåden holder alltid og for hver dag og situasjon. Gud ønsker å være med, lede oss og hjelpe oss i hele vårt liv. Det er mye vi ikke klarer i egen kraft, vi trenger Guds nåde og hjelp. Tvil aldri på at nåden er stor og dyp nok, den overskygger alle feil og strekker seg dypt nok ned til å hjelpe deg opp av den mørkeste grav. Tvil aldri på at Gud elsker deg. Jesus gav frivillig avkall på herlighet og kom som en liten baby. Far gav sin egen sønn for deg, fordi han elsker deg så dypt og inderlig. Jesus kom som lys inn i en mørk verden for at du skulle kunne fylles med Guds kjærlighet, hjelpes videre av Kristi nåde og omsluttes av hans barmhjertighet gjennom fellesskapet i Ånden. Jesus kom for deg, og hva han gjorde og hva han er, er mer enn nok. Strev ikke selv, Gud venter på deg og er mer enn villig til å hjelpe deg. Nåden i Kristus Jesus er stor nok for deg også! Din befrier er her, nå.

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s