Det er min sønn

Hun lister seg stille inn og setter seg på sengekanten,
mens hun stryker forsiktig over det mørke barnehåret
begynner tårene å trille stille nedover kinnene.
Med et hjerte fylt med smerte og sorg
sukker hun: Gud, du må se til gutten min.

Du må hjelpe han å takle smerten,
du må gi han kraft til å fortsette å stå på,
du må gi han styrke og mot for i dag
og bevare håpet om en bedre morgendag.
Det er ikke hvem som helst jeg ber for,
det er min sønn.

Hun trekker pusten og går ut derfra,
når sofaen treffes ramler bunnen ut.
All smerte og sorg, all frustrasjon og uvisshet
tømmes ut av et slitent og verkende morshjerte
som sukker: Gud, du må hjelpe meg å hjelpe gutten min.

Du må hjelpe meg å bære smerten sammen med ham,
du må gi meg kraft til å fortsette å stå på for oss begge.
Du må gi oss styrke og mot for i dag
og bevare vårt håp om en bedre morgendag.
Det er ikke hvem som helst jeg ber for,
det er min sønn.

Tårene triller til det ikke er flere igjen,
hun sukker tungt og lukker de trette øynene.
Der i mørket og stillheten fylles plutselig hjertet med fred
og hun hører Guds varme og kjærlig stemme si:
Jeg er her, og jeg ser både gutten din og deg.

Jeg vil hjelpe dere å bære all smerten,
jeg vil gi dere kraft til å fortsette å stå på.
Jeg vil gi styrke og mot for den enkelte dag,
og jeg vil bevare deres håp om en bedre morgendag.
Det er ikke hvem som helst som er svaret på din bønn,
det er min sønn.

Se hvor stor kjærlighet Far har vist oss: Vi får kalles Guds barn, ja, vi er det! (1. Joh. 3:1)

For vi har ikke en øversteprest som ikke kan lide med oss i vår svakhet, men en som er prøvet i alt på samme måte som vi, men uten synd. La oss derfor frimodig tre fram for nådens trone, så vi kan finne barmhjertighet og finne nåde som gir hjelp i rette tid. (Heb. 4:15-16)

14 tanker om “Det er min sønn

 1. Tilbaketråkk: Jeg tror Gud – med Gud i hverdagen

 2. Tilbaketråkk: Dager med både latter og gråt – Ett ord for dagen

 3. Tilbaketråkk: Å godta Guds vei for våre barns liv – Ett ord for dagen

 4. Så sterkt! Vi må huske på at Gud er en utrolig kjærlig Sjefspappa til ungene våre! Tenk at Han bryr seg enda mer om dem enn vi! Jeg må igjen og igjen gi fra meg «byrdene/bekymringene» rundt barna i Hans kjærlige, åpne, ventende og allmektige hender! En gang jeg hadde en krise med en av mine, fikk jeg et vers fra Salme 98:1 (MSG): «He (God) rolled up His sleeves. He set things right!» Og det gjorde Han på forunderlig vis de neste dagene… Han er såååå GOD!

  Liker

  • så godt du delte det akkurat nå Hege, vi står i ny bølgedal her i huset. Vet ikke hvor mange ganger de siste årene jeg har minnet meg selv om nettopp hva du skriver; at Gud elsker guttene mine mer enn meg og at Han har deres beste for øyne. Han er like trofast mot våre barn som han er mot oss!!!
   Kjempeklem og stor takk for vitnesbyrdet ❤

   Du var forresten i tankene på en spesiell måte her om dagen, har bedt om styrke og kraft til å stå sterkt og nåde og visdom til å handle riktig og i rette tid. "I stillhet og tillit skal deres styrke være"

   Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s