Herlighet svøpt i svakhet

… men han svarte: «Min nåde er nok for deg, for kraften fullendes i svakhet.» Derfor vil jeg helst være stolt av mine svakheter, for at Kristi kraft kan ta bolig i meg. (2. Kor. 12:9)

Jeg har følt meg ganske nede fysisk sett de siste ukene og med det er ikke humøret og selvfølelsen helt på topp heller. Det er rett og slett litt pyton å være meg akkurat nå, for jeg føler meg litt ensom, veldig svak og veldig utenfor. En kveld jeg sukket til Gud om at det var ikke bare bare for tiden, får jeg noen ord til oppmuntring. Hvilket ord Gud brukte for å trøste meg? Jo, han tar en av de helt allminnelige hverdagstingene med litt vanskelige omstendigheter og viser meg at hans tanker og planer er ikke som våres og at han ikke ser som jeg ser. Jeg ble minnet om hva engelen sa til gjeterne på marken, hva tegn de skulle kikke etter når de lette etter frelseren som var født.

Og dette skal dere ha til tegn: Dere skal finne et barn som er svøpt og ligger i en krybbe.» (Luk. 2:12)

Det er nok første gang jeg har stoppet opp ved dette verset og tenkt over hvor merkelig det egentlig er. Det var da helt vanlig at nyfødte ble svøpt i et klede!? Det var ikke noe som helst uvanlig med det. Akkurat som vi pakker våre nyfødte inn i tepper, gjorde de det for totusen år siden også. Det er nok mer uvanlig at de skulle lete etter en nyfødt baby i en krybbe, det var nok like uvanlig på den tiden som nå.

Men har du tenkt over det fantastiske i at det nettopp var noe helt allminnelig, men med en litt prøvende omstendighet, de skulle kikke etter? Gjeterne hadde fått høre at det var frelseren som var født og de skulle finne han svøpt akkurat slik vanlige babyer var, men de ville finne ham og foreldrene i en mer prøvende situasjon enn normalen.

Og det kjenner jeg meg godt igjen i, en helt vanlig dame, men med litt mer prøvende omstendighet enn hva som er normalen. Kanskje kjenner du deg også igjen i dette?

Når de kommer fram og finner babyen og foreldrene vet de at denne lille, sårbare og ‘svake’ guttebabyen er Guds Sønn og de fryder seg stort. De ser på et svakt menneskebarn som ligger der midt i prøvende omstendigheter, men hva de ser er Gud og hans herlighet. Jesus ble en liten baby som trengte hjelp til alt, men samtidig var det en herlighet som viste seg i hele situasjonen, fordi Gud selv var der.

Og da er det kanskje ikke like ille om jeg føler meg liten og svak heller, for Gud er ikke avhengig av min kløkt og min styrke, men av min villighet til å la Ham være Gud i meg og for meg slik som han ser det best. Som dagens vers minner oss så sårt, men dyrebart, om: Når jeg er svak, da er jeg sterk, for Guds kraft fullendes i svakhet.

6 tanker om “Herlighet svøpt i svakhet

 1. Så skriver så utrolig bra:) Ville også si tusen masse takk for det fine advents heftet jeg fikk fra deg- det var veldig bra. Leste siste sidene i går og ble litt «lei meg» når det var tomt for sider 😉 Ønsker deg & dine ei velsigna fin adventstid ❤

  Liker

  • Kjære Monica,
   TAKK! Så utrolig koselig å høre, og oppmuntrende også!
   Glad det ble til velsignelse for deg.

   Velsigna god og fin adventstid til dyrebare du også! Klem ❤

   Liker

 2. Du beskrev denne sannheten så godt allerede i overskriften! Dette var vanskelig å forstå for folket den gangen og er fortsatt vanskelig å ta inn over seg for folk i dag!
  Ønsker deg en velsigna god dag!

  Liker

  • Jeg for min del sliter med den både støtt og stadig… det er ikke så lett en sannhet å svelge da den smaker «bittert i munnen men er søt i magen».
   Guttene og jeg har lest om Israelsfolkets vandring i ørkenen og når de inntar det lovede land de siste ukene, minsten spesielt lurte på om de var litt «dumme eller» siden de stadig vendte tilbake til klaging og sutring (i ørkenen) og stadig vendte seg bort fra Gud (i landet)- hva han ikke ser er tidsaspektet, og det er kanskje det som gjør at vi også sliter inni mellom? Vi ser tiden med våre øyne, men ikke med Gud sine… akkurat som vi ser styrke på menneskelig (og verdslig) vis i stede for på Guds måte…

   Velsigna god uke til deg og dine, må styrke og innsikt bli deg rikelig til del.

   Liker

   • Som minsten din var jeg også gjennom barndommen oppgitt over at både Israelsfolket i GT og disiplene i NT forstod så lite og var så treg til å lære!
    Nå som jeg har blitt «litt» eldre er jeg mer oppgitt over meg selv at jeg er så treg til å lære… 😉
    Velsigna kveld!

    Liker

    • godt å høre at det ikke bare meg som er frustrert over egen treghet til å lære… 😉

     men er jo en god anledning til å snakke med guttene over den hverdag vi selv lever i og det å fortsette å tro løftene og å leve overgitte liv.

     Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s