2. søndag i advent

Nå tenner vi det andre lys,
da kan vi bedre se.
Vi venter på at Gud, vår Far;
vil gi sin sønn hit ned.

Som jeg sa forrige søndag er advent en forberedelse- og ventetid. Mens det tidligere var en tid med måtehold, er det nå en stor forbruks- og fråtsetid. Vi har mistet noe viktig på veien da vi som nasjon, familier og enkeltpersoner endelig hadde nok til både å kjøpe mer og ha mer, vi mistet av syne storheten i det enkle.

Når vi endrer fokus så totalt som det har skjedd i vårt land de siste tiår, merkes det ikke bare på det materialistiske og personlige velvære-nivå, det merkes også i vårt forhold til Gud og andre mennesker, ja i det grunnleggende i egen person også. Når fokuset rettes mot det ytre og opplevelen av å føle lykke, glede og mening gjennom stæsj og flotte gaver, da er det mindre igjen til fellesskapet med både Gud og mennesker. Viktigere enn en forberedelse av det ytre er en forberedelse av det indre. Er vi i vårt hjerte klar til å ta imot Jesus?

Dette er en side av advent og jul som vi ofte overser. Vi venter på det lille barn, noe som egentlig er ganske ufarlig og koselig da det ikke utfordrer oss men kun skaper glede, takknemlighet og gode følelser. Å vente på Herrens andre komme derimot utfordrer, for det krever at vi vurderer egne hjerter opp mot Guds ord. Har vi olje på lampa vår eller er vi gått tomme i jaget etter å være som andre, ha som andre og gjøre som andre?.

Men det er enklere og det føles bedre ut å vente på et lite uskyldig barn som skal puttes i en renskuret krybbe i en nyoppusset og oppstæasja stall som lukter av aromadråper og røkelse. Dyrene som står omkring er nystrigla og de slipper aldri ut en promp eller bæsj fra baken. Jo, jeg overdriver, men hør tanken: Vi godtar denne romantiske og renskura fremstillingen av Jesu fødsel fordi den er lettere å svelge og det klør bedre i øret. Vi godtar det fordi sannheten setter oss på valg.

Vi feirer jul til minne om Jesu fødsel, men den Jesus vi venter på i vår tid er ikke det lille barnet, men den Jesus som skal komme tilbake i herlighet og majestet for å hente sine. Er du klar? Har du olje på lampa? Er ditt hjerte forberedt og sier «Kom Herre Jesus, kom»?

INFO: Senebetennelsen jeg fikk for rett over et par uker siden har blusset litt opp igjen. Ikke de store smerter og problemer, men tidvis sårt og ømt. Jeg velger derfor å ta en ukes pause fra skriving av daglige poster. Er tilbake neste søndag. Det blir da en uke med innlegg før jeg tar juleferie som varer til rett over nyttår. Ønsker alle en fredfull og god adventstid.

3 tanker om “2. søndag i advent

 1. Takk for god helsing for veka som kjem.:
  » Å utfordre mennesker til å leve overgitte liv, å oppmuntre dem til å tro Guds nåde og kjærlighet og å holde fast, ikke gi opp»,-trur ikkje eg er den einaste som treng å bli minna på dette 🙂
  Tjo, hei og hopp får vi gjennom mange kanaler, godt med ord som kan gje litt ro i urloege hjerter.

  Kos deg med gutane dine. Eg fekk mine barn som ung dame, så no er dei vaksne, små barnebarn gir meg stor glede i denne adventstid.
  Klem igjen og take care :).

  Liker

 2. God adventssøndag til deg og god bedring. Du gjer lurt i å ta hensyn til senebetennelsen, skikkeleg plagsomt er det.
  Du har fine tankevekkande innlegg Cecilie, verkeleg.

  Marieklem

  Liker

  • Du Marie, du Marie! God du er!
   Kommentaren din var faktisk litt av et svar på et sukk jeg sendte opp i går. Da jeg var ferdig med å skrive, kikket jeg lenge på det hele og smilte. «Tenk å kunne skrevet bare tjo og hei og hopp» sa jeg til ho mor som satt ved siden av meg, «men det er jo ikke det jeg får».

   Jeg velger å være trofast mot hva Gud gir meg, men vet samtidig at endel går fort lei. Selv nå når jeg poster så ofte som jeg gjør, merker jeg tydelig at det er de samme ting på hjertet: Å utfordre mennesker til å leve overgitte liv, å oppmuntre dem til å tro Guds nåde og kjærlighet og å holde fast, ikke gi opp.

   Satt litt langt inne å ta en pause nå igjen, men tenkte at det er nok annet jeg må buke armen til i disse dager, blir jo litt ekstra å gjøre sammen med guttene.

   Ønsker deg en velsignet god adventssøndag og ei riktig god uke. Må gode opplevelser og dyp fred bli deg rikelig til del.
   Klem fra Cecilie

   Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s