Men alle andre gjør det jo!

Salige er de som er hele i sin ferd, de som følger Herrens lov. Salige er de som tar vare på hans lovbud, som søker ham av hele sitt hjerte. De gjør ikke urett, men går på hans veier.(Sal. 119:1-3)

For noen uker siden kom eldsten hjem og lurte på om han kunne kjøpe billige FIFA-points. (Vi snakker fotballspill og Playstation nå og for points kjøper du spillere/spillerpakker og bygger eget lag som du spiller mot andre med). Han ser på youtube på andre som spiller samme spill og det var her han hadde funnet ut om en side på nett hvor de solgte kjempebillige points. Jeg aner at det er noe som ikke stemmer og ber om å få se siden. Jeg kikker igjennom, men hodet mitt vil ikke helt ta inn informasjonen, men jeg har en følelse av at dette ikke er bra/lovlig. Jeg sier at vi skal spørre en onkel og etter en kort prat finner vi ut at det er ikke greit og at de som lager spillet har utestengt mange spillere for kjøp av slike points. Det er faktisk så mange som gjør det for tiden, at online-spillet ikke fungerer som det skal da mange har for mye penger, gode spillere og annet. De som har tatt den lette veien har ødelagt for de som holder seg innenfor det lovlige.

Men;
Det er så mange andre som gjør det, så det kan jo ikke være så galt?

Du har gitt dine påbud for at de skal holdes nøye. (Sal. 119:4)

Det er så mange andre som ikke vil tilgi, så hvorfor skal jeg?
De andre baktaler jo, hvorfor skal jeg gå ut av rommet?
De andre kjøper stadig nye ting, hvorfor skal jeg være fornøyd med hva jeg trenger?
De andre reiser på ferie, hvorfor skal jeg hjelpe naboen som sliter?
De andre ser alle mulige typer filmer og serier, hvorfor kan ikke jeg også?
De andre snakker med to tunger, hvorfor skal jeg være bare ærlig?

De andre gjør det jo, hvorfor kan ikke jeg?

Du kan, hvis du ønsker å leve et liv der du og dine behov er i sentrum, men,
hvis du ønsker å leve et liv der Gud er i sentrum og andre menneskers behov er viktigere enn dine egne,
da kan du ikke. Et liv til ære for Gud er et liv som leves etter hans bud og regler.

Du har gitt dine påbud for at de skal holdes nøye. La meg vandre med faste skritt så jeg holder dine forskrifter! (Sal. 119:4-5)

Hva vil du?

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s