Ikke gjem historien din (2)

For jeg skammer meg ikke over evangeliet. Det er en Guds kraft til frelse for hver den som tror, jøde først og så greker. For i det åpenbares Guds rettferdighet av tro til tro, slik det står skrevet: Den rettferdige skal leve ved tro. (Rom. 1:16-17)

Mange av oss synes at det er vanskelig å dele vår tro med andre mennesker, i hvert fall med mennesker som ikke har et bevisst forhold til å leve med tro i hverdagen. Vi tror at vi må kunne Bibelen på rams og forklare hver minste detalj, vi må ha oversikten over ættetavler og innsikt i de utroligste emner, vi må kunne ordlegge oss fengende, fancy og overbevisende, vi må… vi legger opp til at vi skal feile, ja hvis vi i det hele tatt klarer å finne motet til å gå over de store murene vi har bygget opp i tankene våre da.

Vi har egentlig bare to ting vi kan dele med andre, og det gjelder leg og lærd, ung og gammel, ung troende eller moden troende, uansett hvem vi er har vi Guds ord og Guds fingeravtrykk i våre liv. Vi har ikke annet å dele, kun de to. Vi har Guds ord slik det er skrevet i Bibelen og vi har Guds nåde og kraft slik den har virket i livene våres.

Det som var fra begynnelsen, det vi har hørt, det vi har sett med egne øyne, det vi så og som hendene våre tok på, det forkynner vi: livets ord. Og livet ble åpenbart, vi har sett det og vitner om det og forkynner dere det evige liv, som var hos Far og ble åpenbart for oss. Det som vi har sett og hørt, forkynner vi også for dere… (1. Joh. 1:1-3a)

Vi må ikke gjemme bort den del av historien vår som forteller om Guds nåde og tilgivelse, Guds livforvandlende kjærlighet og kraft, Guds evne til å styrke, trøste og lede oss, vi må legge den åpent ut for andre mennesker. Vi trenger ikke fortelle alle de flaue detaljene, men vi må fortelle hvordan Gud har vist seg trofast i våre liv. Vi må dele vårt vitnesbyrd med andre, Guds fingeravtrykk i våre liv.

For noen vil det være hvordan de overvant bitterhet ved Guds hjelp, for andre hvordan de fant mening i mørkeste stund, for noen er det ordene om å ikke være alene men ha en trøster, mens andre har vitnesbyrd om helbredelser, overnaturlig inngripen og annet.

Mennesker leter etter noe ekte noe, og det har vi å dele med dem, ord om en Gud som er tilstede i våre liv med nåde, kjærlighet og hjelp. Vi føler kanskje ikke at hva vi har er så veldig mye å dele, men for andre kan det være veldig stort og viktig. Bare ta meg f.eks, jeg synes ikke jeg har så mye jeg skulle sagt, men jeg ønsker å peke på Jesus og vise andre at Gud er trofast og god mot oss. Jeg synes ordene og livet mitt er litt smått, men det er mitt vitnesbyrd, mitt liv med Guds fingeravtrykk spredd ut over hele seg. Jeg kan bare dele de ord jeg har lest og helst fått åpenbaring over, og jeg kan bare dele livet mitt slik det har vært og er. Det er hva jeg har, det er hva jeg kan gi, og vet du hva, det er nok.

Ikke gjem historien din for andre, fortell andre om Guds trofasthet og kjærlighet mot deg, la alle de fingeravtrykk Gud har satt på ditt hjerte og ditt liv deles frimodig med andre.

5 tanker om “Ikke gjem historien din (2)

 1. Tilbaketråkk: God søndag du dyrebare | med Gud i hverdagen

 2. Han som er undervisningsleder i meniheten vår fortalte på et møte sist onsdag:
  Han var militær-prest for en del år siden.
  Og ofte når han skulle ha pause/koble av gikk han til nabokontoret.
  Da han skulle slutte spør han på nabokontoret: Jeg er ikke døpt, –
  jeg ønsker å bli døpt av deg. Militærpresten var undrende, – han kunne ikke huske han hadde fortalt noe om Jesus.
  Gud hadde brukt militærpresten uten at han skjønte det selv. Disse «fri-samtalene» hadde gjort at han på nabokontoret hadde fått noe å tenke på, som han haddes snakket videre med sin søster om hjemme. Dette førte til at begge disse to hadde tatt i mot troen, og ble døpt.

  Da tenker jeg på Ef.2.8-10. – Vandre i ferdig lagte gjerninger, lagt der av Gud. Og det umulige er mulig for GUD.

  GUDS VELSIGNELSE,
  SOM VIRKER.

  Vi ber frimodig for bloggene til hverandre, – «når vi gjør det».

  Klem fra
  MinsteBror

  Liker

  • Jeg tror vi for ofte glemmer at vi er av «en annen ånd» og at vi bærer med oss Guds tilstedeværelse. Det er ikke alltid det passer seg å si all verdens, men Gud er jo der med oss like vel.

   Ett liv levd overgitt til Gud snakker høyt over tid selv om ordene ikke alltid sies ut til mennesker direkte, de vet hvem vi tror på og de ser livende vi lever. I flere av samtalene jeg har hatt er det eneste jeg har sagt: Gud er trofast.

   Gud velsigne deg i alt ditt liv og gjøren!
   Klem fra Cecilie

   Liker

 3. Takk for alle de nydelige Guds fingeravtrykk som du har gitt på bloggene dine! Må det inspirere oss alle til å dele noe av det Gud har vist og gjort for hver enkelt av oss!

  Ha en velsignet god helg!

  Liker

  • Håper jo at de som finner trøst, hjelp og inspirasjon av hva jeg deler, også forstår at andre vil oppleve det samme hvis de deler sine liv og Guds fingeravtrykk i dem 🙂

   Velsigna god helg til deg og dine også!

   Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s