Å bevare vårt indre menneske sterkt (2)

I går skrev jeg om likhet mellom synd og allergi. At som allergi sløver ned og setter oss ut fysisk sett, slik vil synd gjøre med vårt indre menneske. Jeg nevnte også at for å bevare vårt indre menneske sterkt, er det viktig å være bevisst den påvirkning vi mottar fra omverdenen og også at vi påvirkes av våre relasjoner på godt og vondt. I går nevnte jeg kort noen enkle ting ift synd, og i dag fortsetter vi med de to siste punktene. Det vil komme ett tredje og avsluttende innlegg en av de nærmeste dagene.

«Verden»
1) TV, aviser o.l. overøser oss med mye som ikke er i samsvar med Guds ord, og vi må aldri ta inn over oss slikt uten å være bevisst den påvirkning vi utsetter oss selv for.
2) Samfunnet og kulturen rundt oss er i større og større grad på vei bort fra sannhetene i Guds ord, og vi må våge å stå opp for Guds sannhet og ikke la flertallet bestemme hva vi skal tro som sant.
3) På våre arbeidsplasser, i nærmiljø, aktiviteter og annet så vil vi ofte møte mennesker som ikke lever i samsvar med Guds ord. Vi skal ikke prøve å passe inn for å bli mer spiselige og aksepterte, vi må våge å stå for hva vi tror på. Å gå rundt grøten og tilpasse seg kan virke forlokkende, men det fører ikke godt med seg i det lange løp.

Far ikke vill! Gud lar seg ikke spotte. Det et menneske sår, skal det også høste. Den som sår i sitt eget kjøtt, høster fordervelse av kjøttet; men den som sår i Ånden, høster evig liv av Ånden. (Gal. 6:7-8)

Men nå sier Herren over hærskarene: Gi akt på deres veier! Dere sår mye, men høster lite, spiser, men blir ikke mette, drikker, men slukker ikke tørsten… Dere venter mye, men se, det blir lite. Dere får avlingen i hus, men jeg blåser den bort. Hvorfor? sier Herren over hærskarene. Fordi mitt hus ligger i ruiner mens dere har det travelt med deres egne hus. (Hag. 1:5-6c, 9)

Innrett dere ikke etter den nåværende verden, men la dere forvandle ved at sinnet fornyes, så dere kan dømme om hva som er Guds vilje: det gode, det som er til glede for Gud, det fullkomne. (Rom. 12:2)

Relasjoner
Her feiler og faller vi alle og vi blir såret og sårer andre. Hvis du har opplevd noe en dag som gjør deg lei, sint eller frustrert, pass på hvordan du tenker om dette og ikke la det få feste seg som bitterhet og sinne. Vær bevisst dine følelser, det er greit å føle på ting, men det viktigste er hva og hvordan vi håndterer følelser. Vær raus og overbærende mot mennesker som har tråkket feil i forhold til deg, men ha også nok respekt for deg selv slik at du ikke tillater andre å kjøre over deg og behandle deg dårlig.

Alt dere vil at andre skal gjøre mot dere, det skal også dere gjøre mot dem. (Matt. 7:12)

Slutt med all hardhet og hissighet, med sinne, bråk, spott og all annen ondskap. Vær gode mot hverandre, vis medfølelse og tilgi hverandre, slik Gud har tilgitt dere i Kristus. (Ef. 4:31-32)

Dere er Guds utvalgte, helliget og elsket av ham. Kle dere derfor i inderlig medfølelse og vær gode, milde, ydmyke og tålmodige, så dere bærer over med hverandre og tilgir hverandre hvis den ene har noe å bebreide den andre. Som Herren har tilgitt dere, skal dere tilgi hverandre. (Kol. 3:12-13)

Til slutt et ord til dere alle: Ha samme sinn, vis medfølelse og søskenkjærlighet, hjertelag og ydmykhet. Gjengjeld ikke ondt med ondt eller hån med hån. Nei, velsign heller, for dere er kalt til å arve velsignelse. (1. Pet. 3:8-9)

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s