Å være noens Elisja

En bønn jeg har gjentatt flere ganger det siste halvåret er å spørre Gud om å få en Elisja. Jeg vet at det er flere som lurer på hva jeg mener nå, så la meg forklare litt.

Elisja ble lærling av profeten Elia, samtidig var han mer enn det. Han var Elias nærmeste fortrolige. En medvandrer og støttespiller, en som trodde på Hva Gud hadde lagt ned i Elia og som så hva Gud gjorde gjennom Elia. Elisja var en hjelper og oppmuntrer, en som i nåde, kjærlighet og trofasthet støttet Elisa og sammen med ham bar byrden og også, delte gledene og sorgene, kampene og seirene, hverdagen og festdagene,. Fra Gud førte dem sammen, var Elisja trofast mot Elia.

Det var ikke Elia selv som gikk ut og lette etter ett menneske som kunne være ved hans side, det var Gud selv bestemte at Elia skulle få Elisja ved sin side. Dette sier Gud til Elia i en særdeles tøff periode av livet hans der han føler mye er nytteløst og at han helst vil bli tatt «hjem». Gud ser behovet for en støttespiller i Elia sitt liv, og i sin nåde og barmhjertighet ordner han det. Slik Elia fikk Elisja hadde Moses Aron og David hadde Jonatan, Bibelen er full av eksempler på at Gud fører mennesker sammen for at de sammen skal stå sterkere i Guds kall og for Guds sak.

Og det er det jeg har bedt om når jeg har bedt om en Elisja inn i mitt liv, et menneske som kan være en trofast, sterk og nådig støttespiller i mitt liv. Et menneske som ser hva Gud har lagt ned i meg og som også med glede og iver vil hjelpe de tingene til å vokse seg sterkere. Et menneske som er der under alle slags omstendigheter og som tåler både tøffe tak og solskinnsdager. Ikke noen langt borte som jeg kan skrive eller ringe til, men noen som jevnlig møter meg ansikt til ansikt i hverdagen.

Noen har slike mennesker i sitt liv allerede, men ikke alle. For noen er det ektefellen, for andre en nær og fortrolig venn, men de hjelper dere å trekke dere nærmere Gud, å vokse i modenhet og å stå i det kall Gud har over deres liv.

Andre igjen har en slik rolle i andre sitt liv, du er den som er der og støtter en annen og tro meg, du gjør en viktig tjeneste for Herren og du er utrolig viktig i dette menneskets liv.

Selv om jeg har bedt denne bønnen, har jeg også stilt Gud et annet spørsmål: Er det jeg som skal ha en Elisja i mitt liv, eller skal jeg være en Elisja for noen andre? Jeg vet at Gud har et kall over mitt liv, men samtidig må jeg innrømme at jeg er usikker på min posisjon- om jeg skal være en Elisja eller om jeg skal ha en Elisja. Vi skal bevege oss med ydmykhet i dette området og ikke tro større om oss selv enn vi er satt til, samtidig skal vi stole på det verk, de gaver og det kall Gud gir oss. Uansett om vi skal ha eller være en Elisja, så er alt av nåde og et Guds verk til hans rikes fremgang og hans ære og pris.

Kanskje trenger du som meg en Elisja inn i livet ditt? Vi kan frimodig be om dette. Og for de som ikke kjenner behovet av noe slikt, kanskje du skal være en Elisja for noen som trenger det?

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s