Tips til alenetid med Jesus -del 1

Noe av det viktigste for å utvikle, styrke og modne vår tro er å daglige bruke tid med Jesus. Vi vet dette er viktig for oss, men det er likevel vanskelig å få det til å fungere. Hvor mange har ikke satt seg store mål om at en halvtime, en time, ja noen til og med to timer, skal tilbringes i bønn og bibel for så å gå på en stor smell etter kort tid (hvis man da fikk begynt). Selv om vi vet hvor viktig det er, så er dette et av de områdene mange sliter med. Så derfor, noen få praktisk tips til hvordan få det til å fungere for de av dere som sliter på dette området. Og skulle du allerede ha en «rutine» som fungerer for deg, så hvorfor ikke bruke 10-15 minutter på en annen tid av døgnet til hva jeg foreslår.

1. Bestem deg.
Veldig mye er gjort med at du bestemmer deg for at dette skal du gjøre, uansett. Du må gjøre alenetid med Jesus så viktig at det er noe du prioriterer og ikke noe du gjør hvis du får tid, da vil du aldri få tid. Så første, og bortimot viktigste punkt, bestem deg for at dette er viktig og skal prioriteres.

2. Ikke gjør det til noe stort og vanskelig.
Det finnes lassevis av ressurser tilgjengelig, men har du ikke vanen med alenetid med Jesus inne allerede bør du styre unna både bibelleseplaner, bibelstudium og annet. Det er særdeles få ting du trenger for at du skal få enormt mye igjen for den tiden du bruker. Jeg anbefaler Bibel, notatblokk, penn og små kort du kan skrive på. Hva annet trenger du egentlig?

3. Sett av en fast tid som du gjør alt for å overholde.
Når det er på døgnet må du finne ut selv. For noen er det best på morgenen, for andre i løpet av dagen og enkelte synes kvelden er det beste tiden. Når er du våken nok og rolig nok til at det vil gi best utbytte? Det er lite nytte i å stå opp tidlig hvis du er typen til å trenge to timer og ei kanne kaffe for å i det hele tatt kunne tenke en tanke rett. Og husk helgene, tiden du velger bør være mulig å overholde også i helger og ferier.

4. Begynn smått.
Ikke bestem deg for en time til å begynne med, begynn med noe som er overkommelig og utvid heller tiden litt etter litt. Jeg anbefaler ca 15 minutt for de som ikke har gjort dette regelmessig tidligere. Hvorfor legge opp til «å feile» når du kan planlegge for å lykkes?

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s