Tips til alenetid med Jesus- del 2

I går begynte vi på noen enkle tips til hvordan få alenetid-med-Jesus til å fungere, i dag fortsetter vi med de siste punktene på listen.

5. Skru av alle forstyrrelser.
Det er alenetid og det skal være stille, det vil si at mobil, TV, nettbrett, pc, radio og annet ikke skal være i nærheten av deg. Legg det helst fra deg i et annet rom.

6. Ha et fast sted der du har alenetiden din.
Da kan du alltid ha de tingene du trenger liggendes fremme og tro meg, det er noe spesielt med å ha sitt eget sted å sette seg ned- om det er et annet rom, en spesiell stol eller ved kjøkkenbordet har lite å si. Hvor finner du roen og stillheten? Noen må bak ei lukka dør fordi andre i familien er rundt dem, andre har tid alene hjemme og kan sitte ved kjøkkenbordet.

7. Begynn med å be.
Takk Gud og gi ham ære, be om hjelp til å forstå, be Gud åpenbare sitt ord for deg, be Ånden om å lære og styrke deg. Får du spesielle tanker mens du ber, skriv dem ned i notatblokka/-boka di. Og så leser du i Guds Ord i et rolig tempo. Det viktigste er ikke at du leser mye, men at du husker litt av hva du leser.

Det er bibelleseplaner som tar deg gjennom Bibelen på ett år og mye andre ressurser tilgjengelig, men jeg anbefaler en annen metode. Hvis du sliter veldig med å lese, så kan du f.eks begynne med 10-20 vers. Noen synes ett kapittel er greit å forholde seg til(selv om noen er kjempelange og andre korte), mens andre fint tar noen kapitler i slengen når de først er begynt. Uansett hva som passer deg vil jeg, som sagt, foreslå en helt annen måte å ta til seg Guds ord og bruke tid på grunne/meditere/tenke over det.

8. Les til du har «bete deg fast i 2-3 ting,
med det mener jeg ting du stopper opp ved, biter deg merke i, får aha-opplevelse av og slikt. Det betyr at noen ganger har du kanskje bare lest 3 vers, mens andre ganger et kapittel. Det er ikke hvor mye du leser som er viktigst, men hvor mye du kan ta til deg- og et sted mellom 2-3 ting er mer enn nok for oss alle i løpet av en dag. Disse tingene skriver du ned i boka di, samtidig som du skriver versene på et av de løse kortene jeg anbefalte å ha liggendes. Avslutt med å be Gud hjelpe deg å forstå mer og også vise deg hvordan hva du har lest kan praktiseres i din egen hverdag.

9. Kortet du skrev på putter du i lomma di og har det med deg den dagen/resten av dagen/neste dag (avhengig av når din alenetid med Jesus er). Ta det frem hvertfall to-tre ganger i løpet av dagen og les hva du skrev og be Gud vise deg mer. Bruk tid i løpet av dagen til å tenke over hva du har lest og hvordan du kan leve i dette.

10. Får du spesielle tanker i forhold til de versene du har gått og tenkt/grunnet over kan du skrive dem ned i boka/blokka di. Dette velger du selv, men det anbefales da du etterhvert får en egen skattekiste over oppdagelser i Guds ord som du kan gå tilbake til og lese i når ved senere anledninger.

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s