Er du den du er skapt til å være?

Hvordan folk ser på oss er et redskap til å finne ut om vi lever i det kall Gud har for våre liv. Vi tenker ikke over det, men ofte er andres syn på oss det beste redskap vi har for å finne ut om vi er hvor vi burde være, både som person og som utøver av aktiviteter, jobb, skole og annet. Hva andre beskriver oss som er et redskap til å finne ut hvordan vi egentlig bruker tiden vår, hva vi egentlig er mest opptatt av og om vi har innflytelse i forhold til de mennesker vi omgåes med.

Før vi tar litt mer om de ting er det viktig å si noe kort om det å leve i Guds kall for våre liv. Guds kall er at alle skal være i tjeneste, og den viktigste tjeneste vi har er å ære Gud med våre liv gjennom å leve i overensstemmelse med Guds ord. Det er ikke slik at tjeneste for Gud  kun er knyttet opp til deltakelse i menighetens indre liv og aktiviteter. Tjeneste for Gud gjør vi hele døgnet, alle dager, det er en livsstil, ikke en bestemt oppgave.

Vi er skapt for å være ulike og derfor er det viktig at vi ser på eget liv når vi leter etter svaret på hva som er viktige brikker og aktiviteter i vårt kall og ikke på hva andre gjør, klarer og er. Andres kall, tjeneste og liv er ikke vårt, og derfor skal vi ikke bruke andre som mal for eget liv. Det kan være tips å hente, visdom å finne og vi kan ha gode forbilder i andre men den viktigste kilden vår er- og bør være- Guds ord og fellesskapet med Gud. Det er Gud som skapte oss som vi er og det er han som vet hva han har planlagt og tenkt ut for oss.

For å finne ut hva vi fungerer og trives best i er det 5 spørsmål som kan hjelpe, de er- hvis vi virkelig ransaker oss selv- gode ledesnorer for å finne vår plass i legemet.

  1. Hva brenner du for? (hva ligger ditt hjerte nær)
  2. Hva er du flink til? (dine gaver og talenter)
  3. Hva synes du er feil med/i samfunn og menighet? Hva bør endres?
  4. Hva ville du gjort hvis penger ikke hadde betydning?
  5. Hvilken setning vil du andre skal bruke for å beskrive deg?

Så over til hvordan andres syn på oss er et redskap til å finne ut om vi er hvor vi burde være. Her er det færre spørsmål å ta stilling til, men de er likevel krevendes hvis vi virkelig legger hjertet i dem. Hvordan ville andre beskrive deg utfra:

  1. Hva du snakker mest om?
  2. Hva du lærer andre mest om?
    (for noen vil dette være gjennom samtaler, for andre gjennom hva vi kaller undervisning i f.eks. smågrupper, skriving, taleoppdrag o.l.)
  3. Hvordan du lever i hverdagen både privat, sosialt og ellers?

Er det samsvar mellom disse to kan du være ganske sikker på at du er på rett spor, er det stor avstand mellom disse to bør du ta en vurdering på hvor veien skal gå videre. Skal du være den andre forventer du skal være, eller den Gud har skapt og kalt deg til å være?

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s