De enkle gjerningers tjeneste

Det å tjene Gud er for mange noe de ser på som stort, vanskelig og uoppnåelig. Det er noe som angår alle andre, for alle andre er flinkere enn dem og alle andre kan gjøre det bedre enn dem. Eller?

I går leste jeg historien om Naaman for guttene (2. Kong. 5), om hærføreren som er spedalsk og som får vite gjennom sin kone at en tjenestepike har sagt at i Samaria er det en profet som kan gjøre ham frisk. Naaman får kongens tillatelse til å reise og tar turen over grensa. Når han kommer dit så kommer ikke profeten ut og møter ham (tenker meg han ble litt snurt da!), men sender tjeneren sin med beskjed om at han skal dukke seg 7 ganger i Jordanelven så vil han være frisk. Naaman blir sint og snur på hælen for å ta turen hjem. Hørt på maken?! Ingen storslåtte fiksfakserier, ingen merkelige armbevegelser og hodeklask, ingen profet som kommer ut og påkaller sin Gud men bare en tjener med beskjed om å dukke seg i elva? Nei, det er for dumt, det gidder han bare ikke! Elvene de har hjemme er da like gode som denne!

Men Naamans tjenere kom til ham, snakket med ham og sa: «Far, hadde profeten pålagt deg noe vanskelig, ville du ikke da ha gjort det? Hvor mye mer nå når han bare sier til deg at du skal vaske deg og bli ren!» (v 13)

Naaman besinner seg og gjør som han ble fortalt og han blir frisk. Dette fører til en overbevisning i hans hjerte om at Israels Gud er den sanne Gud.

Så enkelt at det virket for dumt, det var tanken Naaman hadde og dette hindret han nesten fra et møte med Gud. Og slik tenker vi ofte om det å tjene Gud også. Når Gud sier at vi skal gå til naboen å spørre hvordan det står til så tenker vi ikke at det er en tjenestehandling for Gud, det er jo for enkelt. Når Gud sier at vi skal ta en telefon til noen, så tenker vi ikke på det som tjeneste, for det er jo for enkelt. Når vi blir minnet om å gi noen en hundrelapp eller fem så tenker vi ikke på det som tjeneste for Herren, for det er jo så lite.Vi tenker ikke over at alle de små, enkle handlingene vi gjør i hverdagen faktisk kan være en tjeneste for Herren.

 Og la alt dere sier og gjør, skje i Herren Jesu navn, med takk til Gud, vår Far, ved ham. (Kol. 3:17)

Det å tjene Gud er ikke bare å stå foran andre mennesker å synge, spille og preike, eller å reise til andre land, det er også å vise omsorg for andre i hverdagen og det å være villig til å hjelpe der vi kan. Alle de ting vi gjør kan være en tjeneste og en lovprisning for Gud hvis vi har det rette hjertetlaget. Det er ikke mindre tjeneste fordi om det er noe så enkelt som å ha tid til å lytte til noen, tid til å bry seg, tid til å være et medmenneske og en medvandrer. Og mens vi gjør de enkle tingene vil vi noen ganger oppleve, som Naaman gjorde, at Gud griper inn gjennom de enkle handlingene og bringer f.eks, et mirakel eller et ord til forløsning.

7 tanker om “De enkle gjerningers tjeneste

 1. Tilbaketråkk: Jeg tror Gud smilte over deg da! | Ett ord for dagen

 2. De enkle gjerningene…, det som virker så ubetydelig…, det som ikke har noe status…, det undervurderte og det som ikke synes hos andre!
  Jeg fikk mange tanker av dette innlegget, og vi trenger igjen og igjen å bli minnet om dette. I Guds rike er ikke oppgavene inndelt i store eller små, viktige eller mindre viktige. Gud ser til hjertene og om du er villig!

  Liker

  • Da ber jeg om at tankene finner sitt utløp i praktiske handlinger til ditt og andres beste og til Guds ære! 😉

   Jeg går fortsatt og tenker jeg, veldig takknemlig til Gud som gir slike innskytelser da de hjelper meg å huske at tjeneste i hovedsak er noe hverdagslig og praktisk noe.

   Guds fred og velsignelse kjære broder!

   Liker

 3. Dette var godt å lese! Det minner meg på om at vi skal sette pris på alle Herrens tjenere! Det som kan synes smått i verden er kanskje det største i Guds rike. Det minner meg også på om at vi skal være lydhøre når Herren kaller. Vi må lære oss å kjenne Hans stemme! Så viktig å ha åpen kanal «oppover», selv når vi har det travelt med daglige gjøremål.

  Liker

  • Var ganske kjekt å sitte i går kveld å snakke med guttene om dette, både det med å gjøre hva Gud ber oss som selv om det virker helt sprøtt ut og også det med at å gjøre Guds vilje ikke er så vanskelig som vi gjør det til. Og det er som du sier, viktig at vi er váre for Guds stemme og ledelse i hverdagen. Det er mange ferdiglagte gjerninger for oss, må Gud gi oss hjerte, øyne og ører som gjenkjenner dem.

   Guds fred og velsignelse over deg og gjennom ditt liv!

   Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s