Tett ved sida mi går Jesus

Vær modige og sterke! Vær ikke redde og la dere ikke skremme av dem! For Herren din Gud går selv med deg. Han svikter deg ikke og forlater deg ikke. (5. Mos. 31:6)

De to siste kveldene har yngsten og jeg vært ute etter mørkets frembrudd. Den unge karen er ikke helt glad i mørket og vil ikke gå ut alene, så han er storlig fornøyd de gangene mor vil gå sammen med han. Når jeg går ved sida hans så er ikke mørket skummelt lenger, det er heller ikke truende, helt enkelt fordi det er noen der sammen med han, og den noen er en han stoler på.

Når vi møter utfordringer og prøvelser i livet kan vi kjenne på en lignende utrygghet som gutten min gjør. Vi er skremte og vi vil helst ikke bevege oss videre. Aller helst vil vi bare finne en lys og trygg havn og være der til mørket letter. Men akkurat som vi noen ganger må ut i mørket så må vi noen ganger fortsette i hverdagen selv om den er skremmende, mørk og truende. Men du er ikke alene oppi hva du gjennomgår, du har en venn som går tett ved sida di, og der vil han være hvert eneste steg på veien.

Du vet kanskje ikke ut eller inn, men Gud har både oversikten, kontrollen og løsningen på dine prøvelser. Han vet hva du er gått inn i og han kjenner til utgangen på det. Du vet kanskje ikke hvordan du skal komme gjennom dagen, men Gud er mer enn sterk nok for dere begge. Du vet kanskje ikke hva du skal si eller gjøre, men be Gud om visdom, han har sagt at han villig vil gi til den som ber. Du er ikke alene oppi hva du opplever, du har universets beste følgesvenn- himmelens og jordens skaper og opprettholder. Og han vil ikke svikte deg og ikke forlate deg.

Kjære Gud, jeg ber om at de som opplever vanskelige og tunge tider skal kjenne fred og trygghet i hjertet sitt. Takk for at du er med alle dager, også de tunge og vanskelige. Vi ber om din hjelp inn i denne situasjonen, må din visdom gi ledelse, ditt lys bringe håp, din styrke ta oss gjennom en dag til, din beskyttelse verne oss på alle kanter og din forsørgelse dekke alle våre behov. I Jesu dyrebare Navn, amen.

2 tanker om “Tett ved sida mi går Jesus

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s