Jeg er trofast

Vanligvis har jeg en aning om hva jeg skal skrive når jeg åpner dataen, ikke denne gangen. De gangene jeg ikke har en aning, pleier jeg å få det når jeg kommer inn på en av bloggene, ikke denne gangen. Så etter å ha sittet og arbeidet med ett par sider og et innlegg på den andre bloggen var det tid for en pause (det kommer adventskalender med daglig give-away på den andre bloggen, vil du vite mer kan du lese innlegget det nærmer seg advent).

Jeg kobler ut og sukker til Gud: Gud, er det noe du vil jeg skal fortelle dem? Og svaret er der umiddelbart: Jeg er trofast.
Jeg svarer tilbake at «ja det er du» og tanken om at noen sliter og trenger denne påminnelsen kommer raskt etterpå. Er det deg? Kanskje er det du som opplever at livet er ikke godt akkurat nå, at problemene og utfordringene er større enn du kan overskue og du vet ikke hvordan du skal komme deg gjennom enda en dag med det slitet…

Herren er nådig, vi går ikke til grunne. Hans barmhjertighet tar ikke slutt,  den er ny hver morgen. Din trofasthet er stor. (Klag. 3:22-23)

Jeg er trofast, sa Gud, og det skulle jeg si videre til deg, Gud er trofast- alltid.
Når du ikke har krefter, Gud er trofast.
Når du ikke ser lyset. Gud er trofast.
Når sykdom rammer deg eller dine nærmeste, Gud er trofast.
Når pengene har ørnevinger, Gud er trofast.
Når venner forsvinner, Gud er trofast.

Gud er trofast, alltid og gjennom alle ting og tider.
Følelsene våre kan gjerne si noe helt annet, at Gud ikke bryr seg og at han ikke kan hjelpe, men sannheten er at Gud er trofast, han ser deg og din sak, han kjenner dine utfordringer, han teller dine tårer, han forstår det er tøft og han har fremtid og håp for nettopp deg.

Det er vanskelig å aktivisere troen når man er sliten og utenfor, men det er viktig. Vi må minne oss selv om alle de ganger Gud har vist seg trofast, vi må bekjempe løgnen som hvisker til oss med sannheten i Guds ord, vi må velge å legge byrdene på Herren (og gjenta det hver gang de prøver å komme tilbake) og vi må forstå- og velge å tro- at Gud virker i våre liv, gjennom våre liv og på våre vegne- selv når vi ikke ser eller føler det.

Uansett hva du møter her i livet: Gud er trofast, også mot deg.

Se, Gud er min frelse, jeg er trygg og frykter ikke. For Herren er min styrke og min sang, og han er blitt min frelse. (Jes. 12.2)

2 tanker om “Jeg er trofast

 1. Fint å lese fra deg igjen 🙂
  GUD ER TROFAST,
  også de håpløse dagene
  ja, ja, ja, – Det velger vi å tro.
  Og plutselig merker vi at, –
  slik er det 🙂
  Ha en velsignet adventstid!!!

  Liker

  • Takk gode du, og det har vært godt å lese deg også de siste dagene- om glede og hvordan følelser og erfart virkelighet kan stå i kontrast til sannheten og gleden i Gud og Jesu verk. Så lenket du i dag til den nydelige K.Green-sangen!
   Ønsker deg ei fredfylt og velsignet adventstid. Klem fra søs Cecilie

   Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s