Gud har IKKE gitt deg opp

Hvem er en Gud som du, en som tar bort skyld og tilgir synd for den resten han eier? Han holder ikke evig fast på vreden, for han vil gjerne vise miskunn.  Herren skal igjen vise barmhjertighet mot oss og trå vår skyld under fot. Du skal kaste alle våre synder ned i havets dyp. (Mika 7:18-19)

Føler du at du startet livet som kristen med stor tro og iver for så å oppleve at ting ble ikke som du trodde? Da de vanskelige tidene kom så ba og trodde du at Gud skulle vende alt, men bønnesvaret så ut til å utebli? Du kjente at du ble mer og mer motløs og iveren for å tjene Gud og troen på Guds inngripen ble byttet ut med skuffelse og bitterhet? Du sluttet å tro at Gud ville hjelpe deg, du sluttet å tro at løftene er sanne for deg og du begynte å kjenne på sinne og bitterhet mot Gud?

Det skjer mange, mange fler enn vi er klar over. De fleste av oss starter vår vandring som kristne med å tro at bare vi gjør vårt beste og gjør godt, så er Gud forpliktet til å hjelpe oss og gi oss svar på våre bønner slik vi vil svaret skal være. Men dette skjer aldri, og for endel så fører det dem inn i bitterhet og isolasjon fra Gud. De føler at Gud har sviktet dem og de løfter han har gitt dem, og i frustrasjon, svakhet og motløshet så begynner de å leve et liv de ikke vet er etter Guds ønske. Hjertene lengter etter å igjen kjenne seg rene, men skammen over hva man har gjort, tenkt og følt holder mange tilbake fra å springe hjem til Gud igjen. De lengter etter hvilen og tryggheten i Fars armer, men har de virkelig fortjent det etter alt som er skjedd?

Ingen av oss har fortjent Guds nåde, ingen av oss kan gjøre godt og forvente velsignelser i retur. Gud er ikke en automat du putter penger på og så får ut det som står på knappen du trykket på. Gud er Gud, og hvordan han svarer på våre bønner, stemmer mange ganger ikke overens med våre forventninger, men det betyr ikke at han har sviktet og forlatt oss, kun at våre veier og hans veier er ikke like. For mange kan dette åpne opp for at de trekker seg bort fra Gud, fordi de ikke forstår og fordi Gud ikke gjør som de vil, så føler de seg sviktet og forlatt… men sannheten er at Gud lengter etter at hver enkelt skal komme tilbake til ham. Han lengter etter å igjen få overøse deg med nåde, kjærlighet og omsorg, kle deg i styrke og kraft, fylle deg med visdom og fred, gi deg hvile og legedom.

Herren gikk forbi ham og ropte: « Herren er Herren, en barmhjertig og nådig Gud, sen til vrede og rik på miskunn og sannhet! (2. Mos. 34:6)

Om du har gitt opp Gud fordi alt ble så vanskelig og uforståelig så har ikke Gud gitt opp deg. Gud ønsker at du kommer hjem så han igjen kan overøse deg med kjærlighet og la deg hvile i hans favn. Han er ikke sint, han lengter etter det fellesskap dere hadde. Guds nåde er nok for deg også. Jesus har allerede gjort soning for alt du kjenner skyld og skam over, og velger du å be om tilgivelse så får du det. Gud lengter etter å tilgi deg og lege og gjenopprette ditt indre.

 I min nød kalte jeg på Herren, jeg ropte til min Gud. Han hørte meg fra sitt tempel, mitt rop nådde hans øre. (2. Sam. 22:7)

Ikke la stolthet og tvil holde deg tilbake fra å igjen søke inn til Gud. Han venter på deg, han er nådig og god, han vil tilgi, gjenopprette og utruste deg atter en gang.

 

En tanke om “Gud har IKKE gitt deg opp

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s