Takk og akk

Søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg. (Matt. 6:33)

Takknemlighet er en medisin som virker mot så mangt. Den har god effekt mot motløshet og manglende glede, den skaper fornøydhet og gir klarere syn, den viser en bedre vei og den vender vårt fokus.

Vi har alltid noe vi kan takke for, uansett hvor mørk og tung hverdagen er, men det krever en dose øvelse å bli flink til å løfte takknemligheten høyere opp på lista over viktige «må-huske-å-gjøre»ting.

Når vi sukker til Gud om alt som er vanskelig og tungt så er det ikke så dumt å lære seg å takke før man akk’er. Hvis vi bruker litt tid på å takke Gud for hans godhet og omsorg, for de gode ting vi har, for den nåde og kjærlighet vi møter, for at Gud vil oss godt og ikke ser med glede på våre lidelser, så vil vi også gi litt mat til troen slik at den lettere slår inn når vi skal komme med våre akk og vår bønn om hjelp.

Når vi akker først og takker etterpå, så har vi ofte lett for å bare slenge på en «takk for at du hjelper Gud» uten å egentlig merke noe til den takknemlighet vi uttrykker. Hvis vi derimot bruker litt tid på å takke Gud for hans tilstedeværelse, godhet og velsignelser først, så vil vi kjenne at det blir et skifte i vårt indre- et skifte som gjør at det er enklere å tro at Gud vil høre og også denne gangen hjelpe oss når vi legger fra våre akk og bønner om hjelp.

For det har også litt med vår prioritering å gjøre, vi pleier å snakke mest om den som står oss nærmest… og våre bønner viser dessverre ofte at vi er mer opp tatt av eget ve og vel enn Guds ære og rike… Gud vil ha både din takk og din akk, men kanskje er det viktig at vi lærer oss å takke før vi akker?

Vær ikke bekymret for noe! Men legg alt dere har på hjertet, fram for Gud. Be og kall på ham med takk. Og Guds fred, som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og tanker i Kristus Jesus. (Fil. 4:6-7)

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s