Gjør gode feil

Ja da er det allerede et godt stykke ut på fredagen og selv om jeg ikke tror det er så mange av dere som savner meg, så vet jeg enkelte syntes det var rart det ikke kom en epost med noen ord i morges. Jeg valgte det faktisk bort i går kveld, til fordel for å hvile. Vet du, jeg gidder ikke å prøve å bortforklare det en gang, jeg hvilte etter en lang dag og valgte det fremfor å få klargjort noen ord. Noen ganger trenger vi å bare trekke oss bort fra plikt og annet og gi oss selv tid til å tenke over og forholde oss til alt som skjer. Nå over til fredagstankene mine.

Hovmod fører et menneske til fall, men den ydmyke vinner ære. (ordsp. 29:23)

Jeg har min ganske så store dose feil her i livet, jeg har sagt og gjort endel ting som jeg absolutt ikke er stolt over, mens andre ting kan jeg dele mens jeg smiler og rister oppgitt på hodet over meg selv. Og slik har du det også. Du har gjort og sagt noen ting som du helst ikke vil si høyt og du har andre ting som du ikke føler så stor skyld og skam i forhold til. Vi er alle like på det området, vi feiler og faller jamt og trutt.

Så et like viktig spørsmål som «hvordan unngå slike episoder» er det bakenforliggende: «Hvordan reagerer vi når vi feiler»? Eller med andre ord, «hva gjør vi utav våre feil»?

Vi har to hovedtyper her og selv om jeg er veldig kategorisk og tar grøftene, så vil dere forstå hva jeg mener. Du har den stolte og umodne og du har den ydmyke og modne. Den stolte vil ikke ta på seg det fulle og hele ansvaret for sine feil og vil også prøve å legge mye av skylden over på andre. Gjennom å ikke ta ansvar viser dette mennesket seg umodent og det avskjærer seg selv fra muligheten til å finne svar på hvordan ikke gjøre dette igjen. Den ydmyke vil med sorg innrømme at han feilet og kjenne på skyld overfor Gud, mennesker og seg selv. Denne viser modenhet i viljen til å ta ansvar for egen synd og skyld og samtidig viser denne sin ydmykhet gjennom å gå til Gud og andre for å gjøre opp. Gjennom en slik holdning vil det komme en lærdom og innsikt som gjør at kanskje går det ikke like galt neste gang en lignende situasjon kommer.

Å kjøpe visdom er bedre enn gull, å kjøpe innsikt er mer verdt enn sølv. De rettskafnes vei er å vende seg bort fra det onde, den som akter på sin ferd, bevarer livet. Stolthet kommer før sammenbrudd, hovmod før fall. (Ordsp. 16:16-18)

De største feilene vi gjør er de vi ikke lærer noe av, de andre er like mye feil men OGSÅ steg i en prosess av modning, utvikling og læring. Gjør du feil så innrømme det og finn lærdom i det. La det bli «gode feil» du gjør mest av og ikke «virkelige feil» som du ikke lærer noe som helst av…

***

Forrige fredag glemte jeg å skrive med listen over innlegg som var postet på den andre bloggen i uka som gikk, så her kommer det for to uker. Ellers, FERIE! Hvertfall for noen av oss 🙂 De som har vært her ei stund vet at jeg tar ferie sammen med guttene. Jeg skal få lagt klar endel innlegg i helga (vi tar en «på-gjensyn-med»-uke) og så er jeg tilbake om halvannen uke med nyskrevne innlegg. God helg til alle og god ferie til de det gjelder!

Dropp kristensvarene, vær så snill!!!
Nåden betyr ikke at alt er lov
Hold fast
Hvem trenger din hjelp?
For å være noens lysstråle…
Fraser kristne bør revurdere bruken av (1)

2 tanker om “Gjør gode feil

  • Skjønne Marie,
   sååå godt å se deg!
   Har vrengt hjernen flere ganger for å huske etternavnet ditt, men klarer ikke komme frem til det… kan ikke du søke meg opp på facebook, eller gå gjennom fb-siden til den andre bloggen? (ligger lenke på høyre side hvis du er inne på et innlegg)

   Satser på noen dager med litt god hvile nå, trenger det.
   Varm klem til fantastiske du ❤

   Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s