Snart er det advent

Jeg lovet jo å fortelle dere om de to prosjektene mine denne uken. Planen var å løfte sløret mandag, men det har kommet noen skjær i sjøen for å si det slik. Først ut er prosjekt nr 2 som er ekstraprosjektet mitt. Det er rett og slett en samling med 30 stykker som er bearbeidet og samlet til et adventshefte. I forordet har jeg skrevet:

Heftet du holder i hånden er et resultat av to ting, eget ønske om å dele Guds ord gjennom skrevne tekster og stadige kommentarer om jeg ikke snart skal gi ut noen bøker. Å arbeide fram en bok er et hardt og tidkrevende arbeid som mine helsemessige utfordringer setter en stopper for på dette tidspunkt. Men, i midten av oktober kom tanken om å gi ut et adventshefte med innlegg hentet fra bloggene “Ett ord for dagen” og “med Gud i hverdagen”. Å samle allerede skrevne innlegg, redigere dem og gi dem ut i privat regi har faktisk latt seg gjøre, selv om det var kort frist og ble et mye større arbeid enn ventet.

Heftet inneholder 30 små stykker. De fleste er publisert på bloggen/-e i løpet av de to-tre siste årene, men det er også noen få nyskrevne. Ønsket med heftet er det samme som med annet jeg skriver…

20141118_001619Adventsheftet ligger ute til fri nedlasting og du finner det ved å følge lenken Adventshefte, pdf. Når du har åpnet dokumentet er det bare å lagre det på egen pc (for de som ikke er kjent med dette så er det et eget symbol på høyre side nede som ligner de diskettene som ble brukt tidligere til å lagre på, trykk denne og så må du velge hvor på maskinen din det skal lagres og så trykke ok) eller skrive det ut (skriver du ut vil jeg anbefale å trykke valget med å skrive ut 2 sider pr ark da heftet er i A5-format).

Jeg har også bestilt trykking av heftet, og det er her det er blitt skjær i sjøen. Jeg bestilte ekspresstrykk slik at jeg skulle ha dem senest mandag, men de er da ikke kommet enda. Jeg har vært i kontakt med trykkeriet, men har ikke fått svar på hva som skjer/har skjedd.  De av dere som kan tenke dere en papirutgave av heftet vil få denne muligheten når jeg har fått dem levert. Det vil da komme et lite innlegg med et kontaktskjema hvor dere legger igjen navn og adresse, men mer om det når tiden for det er der. Det er selvsagt et begrenset opplag og skulle det være flere som ønsker en papirutgave enn jeg har bestilt eksemplarer, tar jeg en uhøytidelig trekning (men jeg tror ikke dette blir nødvendig).

I tiden fremover er det stykker fra dette heftet som kommer til å bli postet på bloggen. De som leste bloggen i desember i fjor vet at da var hovedtyngden av innlegg rundt tema/tekster som hadde med advent/jul å gjøre, og slik bli dette året også.

Så, da hadde dere fått vite om det ene prosjektet, det første- og hovedprosjektet- kommer jeg til å fortelle om til helgen. Adventsheftet er i hovedsak myntet på lesere av denne bloggen, det andre prosjektet er rettet mot lesere på begge bloggene, men kommer til å foregå på den andre bloggen (så vet dere det allerede).

10 tanker om “Snart er det advent

 1. Dette var en hyggelig førjulsgave 🙂 Jeg skal forsøke å skrive det ut i morgen, Jeg liker best å lese på papir. Tusen takk cecilie!
  Mvh Kari

  Liker

  • Er noe eget med å lese på papir, jeg er også mer glad i det!
   Jeg vet du har skrevet det ut, men si ifra hvis du vil ha et trykt eksemplar også, jeg sender mer enn gjerne!
   Kjempeklem til fantastiske du1

   Liker

 2. For en god nyhet! Vi snakket jo om det, at jeg håpet du samlet noen av tekstene dine. 🙂
  Dette kommer til å bli brukt her, tekstene dine er jo fantastiske.

  Måtte Gud gi deg styrke og velsignelse!

  Liker

  • Jeg holdt på å si noe da vi snakket om det! For meg ble hva du sa også en bekreftelse på at dette var riktig gjort.
   Og takk for at jeg fikk komme og hilse på dere, det var veldig koselig!

   Guds fred og velsignelse!

   Liker

 3. Dette var helt strålende – et adventshefte! Så flink du har vært! 🙂
  Jeg har bare skummet meg gjennom stykkene i heftet, men her var det mange kjente og kjære «ett ord for dagen» som utgjør denne fine samlingen! Og så skriver du så treffende på siste side at dette ikke er et helt typisk adventshefte… Nei, for det er så veldig mye mer!

  Må Gud velsigne deg rikelig tilbake, og jeg ønsker at dette heftet må bli til hjelp og velsignelse for mange!

  Liker

  • Vi har samme ønske for heftet i alle fall! Det er nok ikke helt typisk for hva vi er vante med å få servert i denne tiden, utfordrer nok mer enn enkelte liker.

   Ellers må jeg si det ikke overrasket meg at du hadde skummet gjennom det allerede 🙂
   Tusen takk for slik positiv og oppmuntrende tilbakemelding, betyr mye!

   Guds fred og velsignelse!

   Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s