Daglig brød

Gi oss i dag vårt daglige brød ber vi i Fadervår og vi tenker ofte veldig konkret om hva dette betyr. Ja, det betyr at vi skal ha nok for å leve, men jeg tror ikke vi bare skal stoppe der. Første først.

Å ha nok mat, ha klær og husrom er viktig for oss alle og vi vil gjerne vite at vi har disse behovene dekket i god tid på forhånd. Usikkerhet over om man har det nødvendige eller ikke er vond og frustrerende og det tapper en for krefter. Linjen gi oss i dag vårt daglige brød er en bønn om at Gud må dekke våre behov, samtidig er det viktig at vi husker hva Jesus sa litt tidligere: ‘Bekymre dere ikke for morgendagen og hva dere skal ete og kle dere med. Deres Far i himmelen vet dere trenger dette’. Når vi har bedt Gud om å dekke våre behov er det viktig at vi stoler på at han vil.

Det er også en annen side av dette vi ikke skal glemme. En gang disiplene var avgårde til en nærliggende by og ordnet mat snakket Jesus med en kvinne. Når de kommer tilbake sier de har de har maten og Jesus svarer: ‘Min mat er å gjøre min Fars vilje’. Dette er en side vi ofte glemmer, at når vi får virke for Gud og lar Gud virke gjennom oss, så er det som mat og forfriskning for vår sjel og ånd. Jesus sier jo at han er brød og vann kommet ned fra himmelen og at den som tar til seg dette ikke vil sulte eller tørste mer. I profeten oppfordres vi også å kjøpe brød som ikke forgår (Jes….

Min mat er å gjøre min Fars vilje. La oss la linjen gi oss i dag vårt daglige brød også bety at vi åpner opp for at Gud får virke i oss og gjennom oss. Det ligger ferdiglagte gjerninger klar for oss og vi trenger åpne øyne og ører så vi ser mulighetene vi har til å dele Guds godhet, nåde og sannhet med andre.

Verset minner oss ikke bare om at vi skal stole på Herren for våre fysiske behov og legge dem på ham, men også at vi må få stillet sjelens og åndens tørst etter å oppleve mer av Herren og stadig fylles av ham og hans kraft. Når kroppen får dekket sine behov er den bedre rustet til å klare dagens oppgaver og utfordringer og slik er det med vår ånd også, får vi dekket de indre behovene, vil vi stå sterkere og stødigere i hva vi møter og vi vil ha noe å gi videre til andre.

Gud, gi oss i dag vårt daglige brød, til både ånd, sjel og legeme. Amen

2 tanker om “Daglig brød

 1. Kjære Cecilie ! Ett fantastisk fint innlegg. Dette er nok ett resultat , av de tøffe dagene du har hatt i det siste. Guds kraft, salvelse og åpenbaring fullendes i skrøpelighet. Tenk at noen vanskelige dager , kan føre til stor velsignelse for 1000 vis av mennesker. Bjørn

  Liker

  • Er nok heller et heldig plukk i kladdlista mi som jeg gjorde ferdig, men det viktigste er at ordet deles og at det finner rom i hjertene til å virke.
   Om det ikke er resultat av de siste måneders harde tider så er det kanskje av de siste årenes 😉 Takk for gode ord.
   Må du ha en god dag broder Bjørn

   Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s