Et fungerende kristenliv krever både tillit og lydighet

Har du noen ganger sett en fugl som flyr med bare en vinge? Det er det vel få av oss som har. For at en fugl skal klare å holde seg oppe må den ha to vinger, og for at den skal kunne fly godt må begge vingene fungere. Er den ene skadet vil ikke fuglen klare å holde seg oppe og hvis den klarer å lette litt, kommer den ikke langt.

Hva har dette med ordene i tittelen å gjøre- tillit og lydighet? Jo, for at vi skal ha et kristenliv som fungerer trenger vi å ha både tillit til Guds ord og verk og vi trenger å adlyde det. Tillit og lydighet er som to vinger på en fugl, begge må være i funksjon for at det skal være mulig å fungere etter den mente hensikt.

Hver den som hører disse mine ord og gjør det de sier, ligner en klok mann som bygde huset sitt på fjell. Regnet styrtet, elvene flommet, og vindene blåste og slo mot huset. Men det falt ikke, for det var bygd på fjell. (Matt. 7:24-25

Det er så lett å unnskylde vår lunkenhet og vår manglende iver etter å presse inn på Gud, på nettopp Gud. «Jesus må skape lysten i meg» og «Guds Ånd må virke det fram i meg» er ikke sjeldent hørt. Men Gud har allerede gitt oss en invitasjon til å erfare hans nærvær og til å leve et liv hvor vi vokser i både kjennskap og kunnskap til ham, der vi modnes og grunnfestes i troen og der vi vokser i helliggjørelse. Han gav oss den invitasjonen da Jesus sonet for vår skyld og skam, da han overvant døden og han gav den da han gav oss Den Hellige Ånd. Gud har allerede gjort de tingene, han har allerede invitert oss inn i et mektig, dypt og nært fellesskap, men vi har så mye annet å gjøre som er viktigere, eller morsommere, eller mer underholdende…

Derfor ber vi alltid for dere at vår Gud må gjøre dere verdige til det kallet dere har fått, og fylle dere med all vilje til det gode og med en tro som med kraft viser seg i gjerning. Da skal vår Herre Jesu navn bli æret hos dere og dere få ære av ham, ved nåden fra vår Gud og Herren Jesus Kristus. (2. Tess. 1:11-12)

«Nåden holder» og «Jesus har alt gjort det» holder ikke. Jo, Jesus har allerede gjort soningsverket og vi blir frelst av nåde. Men skal vi vokse som troende må vi gjøre en stor innsats selv også. Ikke fordi vi skal gjøre oss fortjente til Guds velsignelser, men fordi hvis vi ikke bevisst tar til oss Guds ord og bruker tid i bønn, vil verden og vår menneskelige natur dra oss bort fra Gud. Vi har det ikke naturlig i oss å søke Gud fordi menneskenaturen står Gud imot. Og det kommer heller ikke enkelt om vi skulle bestemme oss for det, for vår sjels fiende vil legge alle mulige hindringer i veien for at vi skal bruke mer tid i bønn og Bibel og søke mer av Guds fylde. Vi må bestemme oss, vi må begynne å handle etter det og vi må fortsette selv når alt går skeis eller det er tungt. Og takk Gud, Den Hellige Ånd vil åpenbare ordet for oss og hjelpe oss å vokse i og virke for Herren.

Livet som troende er et liv der vi søker å bli bedre kjent med Gud, få erfare en større fylde av ham, få være i hans majestetiske nærvær og der våre liv leves for Gud og andre mennesker. Vi lever i tillit til at Hans ord, løfter og kjærlighet er sanne, men vi kan ikke bare ha den delen, vi må også leve i lydighet mot Guds Ord. Og egentlig, den sanne troende er ikke den som enten går i tillit eller går i lydighet, men den som lever i både tillit og lydighet. Det er to sider av samme mynt, og som vi vet, for at en mynt skal ha verdi må begge sidene være der, eller som nevnt over; for at en fugl skal kunne lette og fly, må begge vingene fungere.

Må han, fredens Gud, hellige dere helt igjennom, og må deres ånd, sjel og kropp bli bevart uskadet, så dere ikke kan klandres for noe når vår Herre Jesus Kristus kommer. (1. Tess. 5:23)

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s