Legedom i mange former

For snart 3 uker siden så reiste guttene og jeg til en av nabobyene. Vi har reist bort der til spesialist i flere år, minsten har gått der rett over 12 år og eldsten i nesten 5. På det verste hadde vi ukentlige turer, på det jevne annenhver måned og denne gangen hadde vi ikke vært der på ett år (rekord). Da de hadde tatt alle de tester de skulle hos sykepleierne var det inn til spesialisten. Han kikker over tallene og sier at det var bra. Han avrunder med at det er egentlig ikke nødvendig med videre oppfølging så bra som det ser ut, men om vi ser det nødvendig? Jeg avslår det tilbudet og sier at vi vet hvor vi skal ringe hvis det dukker opp noe.

På vei hjem snakker vi om det og jeg sier at det er litt rart at vi ikke skal til Arendal mer, rart men veldig godt. Vi har hatt grusomme år bak oss, men i alt har Gud vist seg trofast og god, også de tidene der søvn var bortimot et ukjent begrep og yngsten hostet og spøy ut både sengetøy og dyner (ja, flertall) nesten hver natt, også da var Gud nær og hjalp. Vi har opplevd at legedom er kommet på mange måter. Begge guttene ble operert for mandler og polypper, og fikk det bedre etterpå. Jeg fortalte for litt siden om at det gikk ikke så greit med yngsten etter den operasjonen, men at Gud grep inn og snudde situasjonen. Hva jeg ikke skrev da var at noen dager etter det vendepunktet gikk det opp noe for meg, ikke bare hadde guttungen begynt å spise og drikke igjen og fant tilbake til styrke, men astmaen hans var borte vekk! Han pleide å ha 40 doser medisin nesten daglig og nå var det ingenting! Det var et stort takkeemne da og nå bringer det også glede og takknemlighet til hjertet.

Noen vil si at det er ikke uvanlig at astma forsvinner ved operasjon av mandler og polypper, og som sant er, for endel blir plagene mildere. Hva som de fleste ikke opplever, er å ha refluks i tillegg, noe yngsten min hadde. Det vil si at lukkemuskelen til magesekken ikke fungerer ordentlig og magesyre kommer opp, noe som selvsagt forverret astmaplagene. Astmaen hans forsvant men refluksplagene var fortsatt like sterke og påvirket både søvn og tidvis almenntilstand. Det gikk 6 år med medisiner og annet før vi endelig fikk henvisning til operasjon som ble gjort på Rikshospitalet. Jeg hadde helt roen for hva som skulle skje, jeg visste at han var i gode hender (både i Guds og av dyktig helsepersonell). Etter den operasjonen var plagene helt borte.

Eldsten hadde på den tiden også blitt henvist til samme spesialist og fikk behandlig for astma, vi hadde også begynt med vaksinering mot bjørkepollen da han hadde store plager. Etter ett års tid har han plutselig ikke astma mer og etter rett over 3 år med vaksiner er pollenplagene minimale.

Vi har med andre ord opplevd at legedom kommer til oss på flere vis. Ved Guds direkte inngrepen som da astmaen forsvant, ved hjelp av medisiner som ved vaksinering og ved hjelp av operasjoner. Og alle ting har jeg takket Gud for. Gud har sendt oss mennesker som har tatt oss på alvor i disse sakene og vi har fått hjelpe, selv om det noen ganger har drøyet lenge og jeg har grått noen svømmebasseng fulle. Men vi har sett Guds godhet, omsorg og trofasthet mot oss.

Det var godt å oppleve at vi kunne snu arket og avslutte det kapittelet av livet vårt, vi er selvsagt igang med et nytt og en ny utredning på den ene guttungen, men også i dette er Gud med og vil være trofast og god mot oss. Kanskje blir det ikke helt som jeg tenker og håper, men jeg vet Gud er med og at han vil hjelpe oss i og gjennom dette også.

Det er alltid noen som vil ha oss til å tro at alt skal skje fort og at det skal skje totalt med en gang, men hva vi har opplevd er derimot at Gud bærer oss igjennom, at vi blir dradd inn i en dyp avhengighet til ham og at han er trofast i alle livets situasjoner. Jeg har fått høre jeg mangler tro, ligger under det onde og proklamerer for lite, og andre får mene hva de vil, jeg vet at jeg har klynget meg til Gud.

Ikke la andre ødelegge troen din, ikke la andre få deg til å tvile på din overgivelse- klyng deg til Gud og hold løftene opp som sannhet. Gud gjør ikke alltid ting på enkleste måte, men alltid på den beste måte og han er med deg og han vil vise sin trofasthet og kjærlighet mot deg gjennom alt du står opp. Sammen skal dere gå igjennom dette, du er trygg i hans sterke og kjærlige favn.

 

5 tanker om “Legedom i mange former

 1. God morgen kjære du. Sto og tenkte omkring samme tema mens jeg stod og smurte nister imorges. Nattens smerter hadde skremt meg igjen, og merkelige ting har skjedd siste uken iforhold til andre bønneemner også. Er min overgivelse stor nok, gjør jeg noe galt Gud? Hvor går veien herfra? Glemmer aldri at en annen Kristen sa, at jeg måtte ha skjult synd i livet mitt, siden jeg ikke opplevde helbredelse. Sannheten er at jeg har blitt helbredet for ting, barna mine har blitt passet på og hjulpet mang en gang! Takk for påminnelsen, Gud gjør ting på sin måte og i sin tid (den rette tid). God klem til deg, ber for deg og guttene dine, dere er ofte i tankene mine. Pam på heia

  Liker

  • Uff… får helt vondt når jeg hører eller leser at slike bemerkninger blir gitt, blir bare så trist.
   Jeg skjønner kampene dine, har måtte kjempe mange av dem selv opp igjennom årene fordi jeg har lest/hørt feil teologi eller fått bemerkninger som den du nevner og andre. Det er ikke alltid så lett å finne ut hva som er sant og hva som er Guds vilje. Jeg mener at Gud helbreder fortsatt i dag, men at vi har ingen garanti for at alle blir helbredet på jord slik enkelte mener. Og hvis vi må være syndfrie for at Gud skulle helbrede oss, hvem ville da blitt helbredet?
   Etter å ha lest kommentarene dine i lang tid så vet jeg at du er overgitt og ønsker Gud og hans vilje, jeg ber om at slike kommentarer skal miste sin brodd i dine tanker og at du finner hvile i vissheten om at Gud både elsker deg og gleder seg over deg. Må Hans styrke og kraft fylle deg og Hans fred og trøst varme og beskytte ditt hjerte, må visdom fra Gud lede deg og Hans armer holde deg oppe. Du er dyrebar! I Guds øyne, og i mine. Varm klem

   Liker

 2. De tingene de andre har sagt til deg er rett og slett tull. Etter å ha fulgt bloggen din lenge, ser jeg at ditt hjerte er vendt mot Herren. Han ser til hjertet. Du er velsignet med visdom, modenhet, mot og kraft. Du er elsket.

  Liker

  • Takk fine du!
   Jeg er ikke enig i den teologien som ligger bak slike uttrykk, men jeg kjente at jeg skulle dele hva jeg har møtt, tenkte at det er kanskje noen som trengte å lese nettopp de tingene.
   Må du ha en god og velsignet dag, dyrebare du 🙂

   Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s