La tankene bli bønner

Våre våpen er ikke fra mennesker, men har sin kraft fra Gud og kan legge festninger i grus. Vi river ned tankebygninger og alt stort og stolt som reiser seg mot kunnskapen om Gud. Vi tar hver tanke til fange under lydigheten mot Kristus. (2. kor. 10:4-5)

Vi bruker ofte mye tid på å tenke igjennom ting og prøve å finne ut av ting. Det kan være noe vi ikke forstår, både av ting vi har lest eller ting vi har opplevd, eller utfordringer eller oppgaver som ligger foran oss. Vi tenker hele tiden og tankene er ikke alltid under vår kontroll. Hvor mange av oss har ikke opplevd at vi er mer slitne og motløse etter å ha prøvd å tenke oss igjennom ting enn vi var før vi begynte.

Vi trenger å øve oss selv opp i disiplinen «å tenke godt og rett». Det er sagt at å tenke godt er en kunstart og det er mye i det utsagnet. Tanker som får fly avgårde kan ta oss til steder som bringer glede og varme, men de kan også ta oss inn i mørke og motløshet. En enda viktigere ting er å lære seg å la våre tanker bli til bønner. Tankene våre trenger ikke å føre oss fram til gode løsninger og svar på hva vi tenker over, men bønn til Gud vil alltid føre positivt med seg på mange vis.

Hvis vi bruker tid til å tenke på utfordringer og vanskeligheter så setter vi også vår lit til egen kløkt og forstand og i mange tilfeller vil ikke dette gi de svar vi trenger. Det kan gi hva som ser ut som gode løsninger, men gode løsninger er nødvendigvis ikke hva vi trenger mest. Hvis vi derimot lærer oss å «fange de tanker» som begynner å rase rundt inni oss, og gjøre dem om til bønner, så vet vi at vi vil få gode svar.

Versene jeg startet med dreier seg egentlig ikke helt om dette, men samtidig så er det gode påminnelser og ledetråder å hente. Paulus snakket om at deres våpen var ikke menneskelige, men har sin kraft i Gud og kan legge festninger i grus. At de tok tanker og annet som reiste seg mot Gud og kunnskapen om Gud til fange under lydigheten mot Kristus. Vi ser at det å følge og lyde Kristus er en viktig ting og at det er derfor dette gjøres, samtidig så sier Paulus at dette kan vi ikke gjøre i egen kraft, men Gud er mektig og kan gjøre dette i oss og for oss.

Vi ønsker å leve liv som er under lydighet mot Kristus, vi ønsker å søke Gud og hans rike og rettferdighet først og vi ønsker at Gud skal være vår klippe og vårt vern og derfor er det også viktig at vi legger hele vårt liv under Gud- men likevel prøver vi å finne ut av det meste på egenhånd uten å legge det fram for Gud og ta ham med inn i det. Våre tanker om og over ulike ting er naturlig, vi er mennesker og mennesker tenker og prøver å forstå og finne løsninger, men jo mer vi klarer å vende tankene om til bønner og spørre om Guds vilje, lys og ledelse i den sak det gjelder, jo bedre får vi det i forhold til Gud, oss selv og mennesker rundt oss.

Ikke la tankene tynge deg ned, gjør dem om til bønner og legg dem fram for Gud. Han vil gi deg svar, styrke og hjelp.

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s