Å være godt skodd for vinterføre

Forrige uke var det en morgen som krevde snøskuffing. Siden jeg skulle til spesialist tenkte jeg at det var bedre å ta det helt fra starten av slik at jeg fikk ett par timers hvile før jeg måtte avgårde. Jeg ble ferdig i tide til at jeg kunne svare ja til yngstegutt da han spurte om å bli kjørt til skolen, noe jeg angret veldig på ett kvarter senere da jeg slet med å komme opp bakken. Det var brøytet sånn passe, men så var det saltet på toppen og det hadde akkurat virket nok til at det var nesten umulig å komme opp og jeg spant meg sakte oppover. Jeg visste at det var siste sesong med vinterdekkene jeg hadde, men at de var så ille var ikke ventet siden det hadde gått veldig fint helt til nå, men dette føret taklet de ikke. Da jeg ca 4 timer senere kom tilbake var det ikke noe problem å komme opp for da hadde saltet fått tid til å virke ordentlig.

Dekkene jeg hadde var greit innafor godkjente men de taklet ikke det vinterføret som plutselig kom og slik er det med den kunnskap og kjennskap vi har til og om Gud også. Det holder oss på veien når dagene er gode eller halvdårlige, da har vi både tro og tillit nok til å fortsette stødig framover, men kommer vi ut for noen av livets skikkelige vinterstormer så sliter vi med å holde troen fast og vi vakler. Har vi ikke opplevd så mange problemer og kriser i troslivet, så vil de komme, og de vil få oss til å vingle og seile litt og de kan også få oss til å stoppe opp.

Det er viktig at vi også i troslivet er skodd for ordentlig vinterføre, men om vi er vet vi aldri sikkert før den dag kommer. Vi kan tro at vi skal «klare alt i Jesus», men om vi er så sterke og tillitsfulle i vår tro på Gud vil først vise seg når livet blir mer enn tøft. Da får troen testet seg og vi finner ut hvor stødig og solid den egentlig er. Og kanskje er du superkristen og seiler igjennom det hele med glans, men for de fleste av oss er det slike tider som fortviler, frustrerer, omtumler og setter oss ut. Vi trodde vi skulle få hjelp, men hvor er Gud? Hvorfor er Gud stille? Hvorfor gjør ikke Gud noe? Elsker ikke Gud meg lenger? Har jeg gjort for mye galt? Er det meg som ikke hører Gud? Hvorfor gjør ikke Gud hva jeg ber om? og mange andre spørsmål vil reise seg.

Vi trenger disse tidene for å styrke og modne troen vår, vi trenger at ting drøyer ut litt slik at våre tanker blir synlige for oss og vi begynner å søke Guds tanker og veier, vi trenger disse tidene for å forstå at selv om Gud ikke griper øyeblikkelig inn og løser alt så er han fortsatt tilstede og like god, trofast og barmhjertig som alltid. Gud er ikke en automat som spytter ut hva vi ber om når vi putter inn en bønn, ei heller er han ånden i lampa som bringer overflod av uansett hva vi ønsker oss. Han er derimot skaper, opprettholder og hersker av universet, alt er hans. Han er en god Far som hjelper sine barn og som aldri svikter eller forlater dem. Han er tilstede i våre liv både i glede og sorg og han tåler vår tvil og uro. Han er med oss, også når vi seiler av veien fordi det ble for glatt eller parkerer oss selv i veikanten fordi vi ikke klarer å komme lenger. Gud er med og han vil hjelpe oss, men la oss huske at det egentlige målet for Guds hjelp og trøst er ikke kun vår glede, det er også at vi likedannes Jesus og utrustes til å skinne Guds lys, omsorg og hjelp til andre. Jo, Gud vil hjelpe oss fordi han elsker oss, men det er også meningen at vi skal bli mer lik Jesus og få en dypere nød, omsorg og forståelse for andre som havner på samme sted.

Siden jeg kom fint opp bakken den andre gangen kunne jeg tenkt at jeg trenger ikke nye dekk likevel, jeg kan vente til neste vinter. Jeg kunne oversett at jeg hadde et problem og jeg kunne sagt til meg selv at det er ikke slik, det vil gå bra og det vil ikke skje igjen- eller jeg kunne gjøre hva jeg gjorde: Forholde meg til at nye dekk var nødvendig og ordne det. Når vi er kommet gjennom en krisetid så er det mange som bare vil glemme alt og ikke tenke på det mer. De vil ikke innrømme at de kanskje trenger å styrke troen og at det også er områder de ikke har nok kunnskap om Gud eller hans ord på. De fortsetter videre som ingenting har skjedd og vil bare glemme det tunge, men vi må dra lærdom av hva vi opplever for å neste gang stå sterkere rustet- for det vil komme ny

Denne uka har vi igjen hatt snøfall og jeg er særdeles glad for at jeg hadde fått på de nye dekkene før helga. De gamle dekkene hadde ikke taklet de siste dagers føre, men med de nye har det vært null problem.

Frykt ikke, for jeg er med deg,
vær ikke redd, for jeg er din Gud!
Jeg gjør deg sterk og hjelper deg
og holder deg oppe
med min rettferds høyre hånd.

Jes. 41,10

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s