Kontroll av selvangivelsen

For hvor skatten deres er, der vil også hjertet deres være. (Luk.12:34)

Fant ut at dette verset bragte en passende påminnelse denne dagen. Klokka er litt før 7 på morgenen når dette postes, og allerede er det mange håpefulle som har prøvd å logge seg inn på Altinn for å sjekke årets selvangivelse. De fleste håper nok på å lese at de til sommeren får mer enn smårusk igjen på skatten, mens andre vil sjekke hvor ille det egentlig er…

Selvangivelsen ankomst er en tid som bør tas en smule med alvor. Mange gidder ikke bruke den tid der tar å sjekke at tall og opplysninger er riktige- noe som kan føre til at man betaler mer i skatt enn nødvendig, og i verre tilfeller, får straffeskatt fordi man ikke har oppgitt viktige opplysninger (og jo, det er den enkeltes ansvar).

Enda færre enn de som sjekker tallene i selvangivelsen er de som tar en selvangivelse og oppsummering av hjertet sitt. Vi er ikke alltid like flinke til å sette oss ned å ta en årsoppsummering av hjertets holdninger og tankenes innhold. Blir jeg like fort sur og irritert? Er jeg litt mer tålmodig? Har jeg omsorg og tid å gi? Har jeg overskudd eller presser jeg meg selv for mye hele tiden? Er mennesker eller penger/ting viktigst? Har jeg oversikt og kontroll (så langt det lar seg gjøre) eller lar jeg bare humla suse og tar alt som det kommer?

Alle bør investere tid til å sjekke selvangivelsen, men faktisk er det en kontroll som er enda viktigere; hjerte-sjekken.

2 tanker om “Kontroll av selvangivelsen

  • Jeg har noen «faste dager» jeg tar en grundigere overhaling. Det er spesielle merkedager som er både avslutninger og begynnelser. Mangler en på høsten for at jeg skal få en i kvartalet 😉

   Det er alltid småting som kommer opp i hverdagen når jeg kjenner Gud pirker på meg om at det skulle du ikke sagt, gjort, tenkt ol- men det er greit å gå litt grundigere til verks inni mellom, så det også blir tatt «dyprens» og ikke bare «overflatebehandling»

   Velsigna god dag videre kjære du! 🙂

   Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s