på regnskapets dag

 Så skal altså hver enkelt av oss avlegge sitt eget regnskap for Gud. (Rom. 14:12)

Det er en til tider urovekkende tanke å tenke, at jeg skal stå ene og alene framfor Gud og til ansvar for hva jeg har sagt og gjort. Vi snakker ikke her om «liv og død»-domstolen og retten til å komme inn i himmelen, men når vi en dag skal avlegge regnskap for hva vi brukte livet, talentene og kallet vårt her på jord til, og få igjen for hva som var godt.Vil verket mitt være av halm og annet som brenner fort opp eller vil jeg ha metaller og annet ildfast også i byggverket mitt?

Jeg tror at det er ikke bare om vi levde rett og gjorde godt som vil bli spurt om på den dagen, men også hva vi gjorde med det kallet og de gaver Gud gav oss. Jeg tror at hvis jeg er kalt til å skrive, så er det en av de ting jeg vil bli spurt om, ikke synging. Husker du de liknelsene som talentene, om de 2 som ivaretok og fikk flere, og omden som gravde det ned… Herren i huset var ikke nådig mot den tjener som ikke hadde brukt hva han fikk utdelt til å skape nye verdier. Det er dette jeg tror vi vilmå stå til ansvar for den dagen.

Jesus sier: Kom fram, Cecilie fra Vennesla og jeg tusler fram og vet at millioner av øyner er rettet mot meg… Jeg kikker opp og trekker pusten når første spørsmål blir stilt: Hvor mange barn fikk du dele mitt ord med som søndagsskolelærer? Jeg mister haka og kikker igjen, hva? Søndagsskolelærer? Jammen Jesus, jeg var jo aldri søndagsskolelærer… du vet jo at jeg var alene med guttene og… Jeg blir avbrutt. Kalte ikke jeg deg til å være søndagsskolelærer og dele mitt ord med barna? Jo… du gjorde jo det, men du vet jo at det var vanskelig å få tiden og kreftene til å strekke til, at jeg vr enslig mamma og at jeg var syk… hvordan skulle jeg klart det? Barnet mitt, du tjente godt hjemme og du lærte at «min kraft fullendes i din svakhet», du vet at som da jeg sa «Kom» til Peter og han gikk på vannet fordi han trodde mitt ord, så ville du også fått kraft og nåde til å fullføre det ord jeg talte til deg om å lære opp barna i gudsfrykt og sannhet. De ord jeg taler har også med seg all kraft og nåde nødvendig for å gjøre og fullføre verket.

En tenkt situasjon selvsagt, vi vet ikke hvordan ting vil bli. Men en ting vi vet er at vi vil måtte stå til ansvar for hva vi gjorde med de ting Gud gav oss og kalte oss til. Den dagen nytter det ikke å klage på en kone som likte bøker og brukte penger på det slik at du ikke kunne gi de tohundre kronene fast til misjon, den dagen nytter det ikke å si at mannen min likte ikke at jeg ba kveldsbønn med barna, den dagen nytter det ikke å si at barna mine syntes det var flaut at jeg var på ungdomsmøtene for å være der sammen med ungdommene slik Gud sa. Den dagen nytter det ikke å si at men Gud jeg var så sliten og du vet jeg trodde jeg ikke kunne klare det, jeg syntes det var for skummelt å lede en bønnegruppe…

Den dagen står vi alene framfor Gud og vi står til ansvar for oss selv, ene og alene.Det er en tanke mange ikke vil tenke, men jeg tror vi trenger inni mellom- den kan motivere oss til å gjøre vårt beste, til å tro Gud mer, til å vokse i gudsfrykt, til å leve etter Herrens kall og ikke bare avfeie det så lett. Hvis Gud har kalt deg til å gjøre noe spesielt, så gjør det. Sammen med Hans kall er all utrustning, nåde og kraft også tilgjengelig for deg. Gud vet du ikke kan alene, derfor er han med deg med all himmelens kraft og velsignelse.

Hva har du gjort med de talenter, åndelige gaver og det kall Gud har gitt deg?

Tror du Gud også samtidig gav alt som er nødvendige for å fullføre dette? Eller tror du at du må klare i egen kraft og dermed trekker deg bort?

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s