Gud er glad i deg!

Herren din Gud er hos deg, en helt som frelser. Han fryder og gleder seg over deg og viser deg på ny sin kjærlighet. Han jubler over deg med fryd som på en høytidsdag. (Sef. 3:17-18a)

Kveldskosen har strekt seg litt lenger denne kvelden. Vi har badet og hatt kvelds, vi har pusset tenner og lest, vi har sunget og kost. Og som alltid er det den gutten som «pakkes sist inn» som får litt ekstra tid og oppmerksomhet. Ikke spør meg hvorfor, jeg husker ikke den dag i dag, men den kvelden ble sangen litt tullete. Det ble litt ekstra vrier og det ble tøys og latter ut av det. Vi snakker og ler og jeg ser glitrende øyner fra verdens herligste minstegutt stråle mot meg. Etter litt knuff, kiling og latter kommer det: «Oi, oi, oi! DU er virkelig glad i meg du!» På en så herlig, ren, glad og god måte som bare ban kan si det. «Ja gjett om jeg er, du er go’gutten min du!» sier jeg smilende tilbake og vi klemmer igjen.

Akkurat den kvelden sank sannheten om hvor mye jeg virkelig elsker min lille gutt litt lenger ned i hjertet hans. Han fikk oppleve på et dypere nivå at han er elsket, og med herlig, ærlig barnslighet uttrykte han det slik han kan: Oi, oi, oi! DU er virkelig glad i meg du!

Det er ikke alle dager guttene mine føler at de er elsket like mye som han følte da. Jeg vet at jeg etter knuffing enkelte ganger har sagt: «Vet du at jeg er like glad i deg nå som alltid? Vet du at du fortsatt er go’gutten min?» og det er litt forundra øyner som kikker på meg. «Mener hun virkelig det?» «Jeg elsker deg for den du er, og det forandrer seg ikke selv om vi kanskje knuffer eller annet dumt skjer, jeg er alltid like glad i deg, du er alltid MIN go’gutt»

For mange er ordet elsker litt skummelt, fordi de egentlig aldri har opplevd ubetinga kjærlighet som tåler alt og er der på tross av mye. Det å oppleve seg elsket og ivaretatt, respektert og verdsatt, akseptert og oppmuntret er ukjent territorium fo flere. De er ikke vante med at kjærligheten alltid er det og bare fordi de er dem. Slik er Guds kjærlighet, g så mye mer. Visste du at Gud elsker deg så mye at han fryder og gleder seg over deg med jubel? Visste du at når du vender deg til Gud med spørsmål og undring, med kjærlighet og takk, så fanger du hans hjerte med et eneste blikk? Visste du at Gud er «cray in love» med deg? Han synes du er så fantastisk og strålende vakker at han vil være sammen med deg hele tiden, han vil hjelpe deg, beskytte deg og elske deg, han vil snakke med deg, le med deg og danse med deg, han vil.

Jeg ber at vi alle denne dagen her skal få oppleve og erfare på et dypere nivå hvor høyt Gud virkelig elsker oss. Må sannheten om hans evige kjærlighet synke inn og fylle de bortertste hjørner av hjerte og sjel, må han hengivenhet og barmhjertighet vaske over våre tanker og rense dem, må hans nåde føre oss videre. Må vi oppleve at: Oi, oi, oi! DU er virkelig glad i meg du Gud!

2 tanker om “Gud er glad i deg!

  1. Tilbaketråkk: Du vil alltid være barnet mitt | med Gud i hverdagen

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s