tornebuskene

Det som ble sådd blant tornebusker, det er den som hører ordet, men dette livets bekymring og rikdommens bedrag kveler ordet, så det ikke bærer frukt. (Matt. 13:22)

Det som faller blant tornebuskene vokser til en viss grad, men så kveles det og dør. Jordsmonnet var ikke godt nok rensket opp i, og det kom annet inn og kvelte troen. 2 av fallgruvene er:

Bekymring og prøvelser som kommer rmellom mennesker og Gud. Endel mennesker har ikke problem med å tro at Gud elsker dem så lenge de opplever at ting blir bedre og at Gud virker i deres liv. Men dette er en tro som er mer basert på gode følelser og at forhold i omgivelsene legger seg tilrette, enn en tro forankret i hvem Gud er og hva hans ord sier. Når motgang kommer, vil endel begynne å tvile på Gud, for: Hvordan kan Gud være god og kjærlig hvis vonde ting skjer gode mennesker? Hvis Gud ikke stiller stormen som raser, klarer de ikke tro at Gud kan stille sitt barns hjerte midt i stormen. Dette fordi det er følelser og omgivelser som styrer troen, ikke Gud og hans ord. Tvilen vinner over troen etter som slike tanker får befeste seg og etter som uker og måneder går, vokser tornekrattet seg kraftigere og større.

Andre opplever at Gud kaller dem inn i tjenester og de elsker å få vitne og fortelle om Guds kjærlighet og trofasthet gjennom ulike redskap som f.eks sang, tekstskriving, malerier, instrumenter +++ . Men etter en tid flyttes fokuset fra å bruke disse redskapene for å tjene Gud til gleden og nytten av selve redskapet. For musikeren blir musikken viktigere enn Gud, for den som skriver blir fortellingen viktigere enn Gud. Det går et skifte som fører den enkelte på avstand fra Gud. Gaven Herren gav kommer i sentrum i stede for hvordan gaven kan brukes for å ære giveren.

Det er lett å tenke at vi selv ikke kan noe for tornekrattene som er rundt oss og hindrer såkornets vekst, men det er ikke helt sant… Vi har selv et ansvar for å rydde av veien de ting, aktiviteter,  planer +++ som vil hindre oss i å vokse som troende og som tar oss bort fra det nære forholdet til Gud. Lar vi tornebuskene få fortsette å vokse og dra fokuset vårt bort fra Gud, vil de til slutt kvele troen…

Har du noen «tornebusker» du må få rykket opp med roten?

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s