Dypere og lengre

Hver grein på meg som ikke bærer frukt, tar han bort, og hver grein som bærer frukt, renser han så den skal bære mer. (Joh. 15:2)

Hvem av oss har ikke tenkt dette:
Gud, jeg ønsker å gå videre med deg, jeg ønsker å oppleve mer, få kjenne deg bedre og få virke kraftigere for deg. Jeg ønsker å se mer av din herlighet, jeg ønskerå gå videre, gå dypere.

Kjenner du igjen tankene? Det er veldig vanlig for troende som lever nær Gud å kjenne på disse tingene. Og i spesielle perioder kjenner vi ekstra sterkt på det. Det er som om vi roper det ut og vi føler at hvis Gud ikke tar oss videre snart, så vet vi ikke hva vi skal gjøre, for vi bare må bli bedre kjent med Gud. Gud har lagt et ønske ned i våre hjerter etter å komme nærmere ham og det ønsker bearbeider våre tanker og holdninger, det får oss til å ville gi opp annet for å vinne mer av Gud.

Så skjer det, dagene begynner å bli tyngre og vanskeligere. Det kommer utfordringer og problemer som vokser seg over hodene våres, det kjennes IKKE ut som om vi kommer nærmere Gud, heller at vi trekkes bort. Hva er det som skjer? Hvorfor Gud?

Ønsket og bønnen begynner faktisk å gå i oppfyllelse, men det skjer ofte ikke slik vi skulle følt for at det gjør. Vi tenker at det skal gå fra herlighet til herlighet og bare kjennes og føles bedre ut, men så merker vi at Gud tar oss inn i tyngre tider. Hvorfor? Gud ville aldri vende det døve øret til en oppriktig bønn om å kjenne ham bedre og få stå sterkere i tjeneste, så derfor må jo det å gå gjennom tyngre tider være en del av hans vei mot dette målet, eller?

Hvis en jordflekk skal gi bedre og kraftigere vekst og større mengde høst, må jorden være godt beredet. Det nytter ikke med 30 gode cm på toppen og så bare dårlig jord med stein og annet under. Jo mer vi vil ha igjen, jo viktigere er det å berede jorden godt på forhånd. Vi ser et liknende prinsipp med frukttrær, hvis de ikke beskjæres godt med jamne mellomrom, vil de snart begynne å bære mindre og mindre frukt.

Hvis vi virkelig ønsker å erfare mer av Gud og gå både dypere og lengre med ham, er det viktig at Gud for en tid får jobbe i vårt indre og berede «hjertejorda» for hva han ønsker å «fylle på» med. Vi trenger å få rensket opp i det ene og det andre, vi trenger å beskjæres. Bi trenger å bli fri fra ting slik at vi har plass til hva Gud vil gi og samtidig: Vi trenger å utviklere dypere ydmykhet og sterkere tro så vi har nødvendig styrke, tro og integritet til å bære den frukt Gud vil bringe inn i livene våres.

Veien til dypere og lengre går oftest gjennom renselse og beskjæring.
Ønsker du fortsatt mer av Gud?

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s