Bevar freden

Fred etterlater jeg dere. Min fred gir jeg dere, ikke den fred som verden gir. La ikke hjertet bli grepet av angst og motløshet. (Joh. 14:27)

Det er enkelte ganger jeg stopper opp med den siste delen av dette verset, La ikke hjertet bli grepet av angst og motløshet. Det er en påminnelse jeg trenger når det røyner på for da er det lett å miste freden og la angst og motløshet sige inn og ta over.

Når den ene utfordringen kommer etter den andre når det kommer negative og uventede beskjeder, når det er noen som med viten og vilje tråkker meg på tærne, når jeg blir urettferdig eller hardt behandlet, når… Det er mange ganger det passer godt å minne meg selv om: La det ikke bekymre og uroe deg Cecilie, Gud visste om det, han er ikke overrasket, Han har en vei igjennom og ut av dette også. Han er mektig nok til å hjelpe deg, Han er sterk nok til å bære deg, Han er allmektig og vil vende dette til noe godt, Gud er her med deg, det vil bli bra til slutt.

Freden Gud har gitt oss er utøst i våre hjerter står det, men er vi ikke bevisste når ting skjer, kan freden fort forsvinne ut. Det er ikke fordi Gud ikke er med oss, men fordi vi slipper tak i den fred Gud har lovet oss og begynner å holde om andre ting som bekymring, mismot og angst. Ingen kan stjele den gleden Gud har gitt fra oss, det er vi som må slippe den ut av hendene for at den skal kunne forsvinne bort.

Om det er litt tunge dager og tøffe tak for deg akkurat nå, hold fast på den fred Gud har gitt deg, hold fast også når det ikke kjennes slik ut. Minn deg selv om at det som er vanskelig, vondt og umulig for deg, er ikke noe problem for Gud.

6 tanker om “Bevar freden

  • Forunderlige og gode Gud!
   Dette innlegget var tenkt til neste uke, men for to dager siden kjente jeg at jeg bare MÅTTE flytte det til i dag! Gud har oversikt i alle ting, han ser våre ulike hverdager og utfordringer og han har omsorg for den enkelte av oss! Ingenting er for stort og vanskelig for ham, men det er heller ikke noe som er for lite til at han vil involvere seg. Han er fantastisk god mot oss! 🙂

   Liker

   • Det er litt «rart» av og til ja, Eg fann deg via ei twittermelding der Catalyzator anbefalte din blogg, trur eg har nemnt det før, ei mld som ligg der ope i verda ei kort stund og eg var der innom.Var nok ikkje tilfeldig det heller. Du har gitt meg mykje.Står no midt opp i ei viktig avgjerdsle, som er avhengig av andre sine valg også, Godt å bli minnt på at Gud har oversikta i smått og stort og at freden skal få¨fylgje meg.

    Liker

    • Visste ikke at det var slik du fant bloggen, men er takknemlig for at du har funnet ting som har hjulpet deg. Vi skal vandre i ferdiglagte gjerninger står det, og det er utrolig fasinerende å se hvordan Gud leder oss til steder hvor vi kan få de dryppene av håp og oppmuntring, styrke og visdom som vi trenger- jeg har opplevd det flere ganger selv.

     Du kan ikke tvinge andre til å ta gode valg, men vi skal be om at det er den avgjørelse som Gud ser best som skal vinne fram.

     Gud, vi kommer fram for deg med takk og pris. Du er alltid med oss og vil hjelpe oss i alle ting. Jeg ber om at din ledelse og visdom skal skinne inn i livet ti Marie, må du gi lys og hjelp til å ta den rette bestemmelse. Jeg ber også for andre som er involverte, at din vei og ditt ord må finne rom og vinne fram, må det som blir avgjørelsen skal være noe som er godt og til det beste for alle. Jeg ber deg velsigne Marie og må din fred fylle hennes hjerte. Takk for din trofaste omsorg og hjelp i nøden. I Jesu navn, amen

     Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s