Å leve i forandring

Jeg sier: Herren er min del, jeg setter mitt håp til ham.
Herren er god mot dem som venter på ham og søker ham.
Det er godt å være stille og vente på hjelp fra Herren.
(Klag. 3:24-26)

Nå er det gått rett over en måned siden forsettene lyste like klart som rakettene som gikk til himmels. Hadde du noen forsetter og i tilfelle, hvordan har det gått?

Nyttårsforsettene finnes i mange av landets hjem og de er av både oppnåelig og uoppnåelig karakter. Er det noe du har satt deg fore å forandre dette året, håper jeg du ikke har lagt lista så høyt at det er umulig. I løpet av måneden som er gått er de fleste forsetter allerede lagt på hyllen eller is, det ble ikke som øyeblikkets impulser ønsket. Når vi strekker oss etter forandring utført i egen styrke må vi gjøre det innenfor rimelighetens grenser, men det er faktisk en annen mulighet også: Å oppleve og leve i det umulige.         

Mange av de forandringer vi ønsker henger i bunn og grunn sammen med vårt hjerte og det å forandre sitt eget hjerte er en vanskelig prosess. Men takk Gud, han har sagt at når vi klynger oss til ham og setter vår tillit til ham, skal han gjøre verket i oss og gjennom oss. Da vi tok imot Jesus ble vi en ny skapning. Noe nytt ble født fram på innsiden og dette nye livet ønsker å vokse seg sterkere og sterkere og gjennom det få skyve unna og utslette hva som ikke er av det gode og til vårt og andres beste. Mens vi kan gi dette nye livet riktig mat gjennom å ta til oss Guds ord, bruke tid i fellesskap med Gud og å leve i lydighet mot hva vi ser Gud sier er gudfryktig, er det Gud alene som skaper forandringen.

I stede for å prøve enda en gang å forandre hva vi ikke har klart tidligere burde vi kanskje heller bruke tiden på å gjøre hva Gud kaller godt og riktig? Jeg tror faktisk at det vil forandre oss mer og på et dypere plan enn det å ta oss selv i nakken noen gang vil kunne gjøre. Når vi vandrer i godhet og rettferdighet og hviler i tillit til at Gud er med oss, hjelper oss og gjør sitt verk i oss, finner vi både glede og velsignelser vi ellers ville oversett og vi vil også ha større ro og tålmodighet i det å være underveis.

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s