Nye begynnelser

Herren er nådig, vi går ikke til grunne.
Hans barmhjertighet tar ikke slutt,
den er ny hver morgen.
Din trofasthet er stor.
(Klag. 3:22-23)

«Du ska få en dag i mårra som ren og ubrukt står…» føles mange ganger uoppnåelig ut. Vi kunne gjerne tenkt oss at det var mulig å sette en strek over alle våre feil og mistak, at våre tabber rant ut i sanden og at vi hadde bare rent mel i posen. Vel, det er både mulig og umulig.

Det er umulig i forhold til mennesker og det samfunn vi lever i. Her må vi i stor grad ta konsekvensene av våre feil, tabber og gale avgjørelser. Det er vårt ansvar å gjøre opp for de ganger vi tråkket i salaten eller gikk langt over streken. Slik er det bare (selv om endel prøver å unngå dette i lange baner).

Overfor Gud er det mulig. Det er mulig å få en helt ny start, det er mulig at all drit og vondskap slettes ut, det er mulig å starte på ny i dag. Tenk det, i dag kan du igjen begynne med rene ark innfor Gud, du trenger ikke ta med deg gårsdagens tabber og fortidens feil, du kan komme ren og fri framfor Gud. Ikke fordi du er så innmari god og flink, men fordi Jesus tok alle dine tabber og feil på seg og hans soning var nok. Guds nåde er ny hver en morgen, også denne morgenen. Så om du ikke kan begynne på ny overfor mennesker, så gled deg over at du kan begynne på ny sammen med Gud og at Gud gjerne vil hjelpe deg med å løse opp i de floker du har skapt og de feil og tabber du har gjort.

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s