2 x Gud vil

Det er ikke alltid like lett å velge hva man skal skrive om når det er to tanker som er like sterkt oppe, denne dagen har jeg valgt å ta begge med- derfor tittelen 2 x Gud vil. Ønsker med dette alle som leser ei velsigna og god helg. Guds rike fred og velsignelse over deg og dine.

Gud vil beskytte sitt navn

Jeg beskytter mitt hellige navn, som israelittene har vanhelliget blant folkeslagene de kom til. (Esek. 36:21)

Dette er en ting vi kanskje ikke snakker veldig ofte, men Gud er nøye på at Han Navn holdes i hevd og vises respekt. Gud vil ikke for evig sitte og se på at Hans Navn vanæres. Hvordan kan vi vanære Guds navn? Ved å leve dobbeltliv. Det er mange som kaller seg kristne men som ikke lever slik. Disse menneskene setter Guds navn i vanære blant andre og de tar det ikke så tungt om Guds navn brukes for å beskytte egne interesser eller for å forsterke egen sak. De er ikke opptatt av at Gud er hellig og at Hans Navn skal behandles med respekt og ærefrykt.

Israelsfolket opplevde å bli straffet fordi de vanæret Herrens navn blant hedningene. Gud gav dem mulighet etter mulighet til å omvende seg og begynne å leve i lyset, men de ville ikke. Det gikk så langt at Gud måtte gripe inn. Gud vil beskytte sitt eget Navn.

Men Gud gjør dette på en spesiell måte, han avskjærer ikke folket sitt men gir et løfte om at han skal hellige seg selv gjennom dem. Det er ganske spesielt. De menneskene som har vanæret Guds navn, er de menneskene Gud vil bruke til å vise seg hellig gjennom. Anbefaler å lese avsnittet om Et nytt hjerte og en ny ånd i Esekiel kap 36 om dette.

Gud vil gi deg fremtid og håp

Det er noen som sitter og lurer på om Gud egentlig elsker dem og om han egentlig har gode tanker og planer for dem. Livet har bare vært fullt av prøvelser og nederlag den siste tiden, og du føler det som om Gud er sint på deg. Du lurer på om det er deg det er noe galt med og tror at du ikke er god nok. Jeg har noen ord til deg: Gud er ikke sint på deg, Gud er ikke ute etter å peke finger mot deg, Gud er ikke ute etter å se deg lide, Gud vil deg vel, Gud vil gi deg fremtid og håp.

For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere, sier Herren, fredstanker og ikke ulykkestanker. Jeg vil gi dere fremtid og håp. (Jer. 29:11)

Jeg forstår at det er vanskelig å forestille seg dette for deg akkurat nå, mest sannsynlig er det smerte og vonde tanker som overskygge alle Guds gode ord og løfter. Det er liksom vanskelig å tro alt det gode Gud sier når alt er så vondt, vanskelig og tungt. Men kjære venn, jeg anbefaler deg å ta et valg for Gud. Velg å tro at hva Gud sier er sant, selv om det ikke føles, virker eller oppleves slik ut akkurat nå. Velg å tro at det er sant at Gud vil gi deg fremtid og håp.

Gud elsker deg og han vet at det er ikke greit akkurat nå,. Han har en vei gjennom elver, vann og ild for deg og når du er kommet ut på andre siden, vil du kunne se tilbake og se at Gud var med hele tiden. Gud vil ikke forlate deg eller svikte deg, han vil alltid være med deg og hans løfter står fast. Du vil helst at Gud løfter deg ut av problemene og at han stiller stormen øyeblikkelig, men hold ut og du vil oppleve noe fantastisk, Gud vil stille ditt hjerte midt i stormen og han vil gå veien gjennom og ut av det vonde sammen med deg, og ikke bare vil han ta deg gjennom og ut, han vil føre deg ut til overflod og glede. Tro løftene som sanne for det er virkelig sant at Gud vil gi deg fremtid og håp.

Han holder oss i live og lar ikke våre føtter vakle.
For du har prøvet oss, Gud, renset oss som de renser sølv.
Du lot oss gå i garnet, du la en byrde av motgang på våre hofter.
Du lot mennesker ri over våre hoder, vi gikk gjennom ild og vann. Så førte du oss ut til overflod. (Sal. 66:9-12)

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s